DSS:Politika zamene teza

      3 коментара на DSS:Politika zamene teza

Saopštenje za javnost izdao je GO DSS-a u Valjevu. Saopštenje prenosimo u celosti:

“Pričajući da je politika „i Kosovo i Evropa“ laž. „Ne može ‘i Kosovo i Evropa’, imate nejasnu spoljnu politiku, kada dođete u graničnu situaciju kao što je ukrajinska kriza, onda plaćamo račun naše čudnovate, nedovoljno jasne pozicije. Nama deluje kao da čekamo kraj rata, s obzirom na poziciju u koju su nas doveli. Konačno je vreme da se otvori rasprava o putu ka EU, mislimo da ne treba da idemo ka članstvu, ima 1.001 razlog zašto je to tako.

Jasno je svima da  je predsednik Srbije Aleksandar Vučić uveo dozu patetike koja je besmislena, stalno dramatizuje i priča o tobože  pritiscima.

Mislimo da bi dr Miloš Jovanović bio mnogo bolji predsednik od Vučića, nije to mala odgovornost i teret, ali on to ne bi delio sa građanima. I ne bi svaka druga rečenica bila ‘jao, veliki su pritisci’. Kada je rekao da ima tremu pred sastanak sa Šolcom, sve i da ima tremu – to se ne govori,  ne verujemo da je to toliko strašno“.

Pita se zašto se govori da ćemo biti „ostrvo“ ako ne uvedemo sankcije Rusiji i da je to narativ koji se nametnuo – „ako nećemo u EU pa gde ćemo“.

„Imamo Švajcarsku, Norvešku, Island, znam da mi nismo Švajcarska, Norveška, Island – mi smo Srbija, nismo ostrvo, mi ćemo sarađivati i trgovati, sve pospešivati. Jasno bi rekli ne članstvu, da saradnji. Čini nam  se da je naš narativ o Evropskoj uniji bekstvo od odgovornosti, opravdanje za lenjost. Hajde da se izborimo sa korupcijom, ima 1.001 stvar koju možemo da uradimo, koje ne zavise ni od čega, niko ništa neće uraditi umesto nas, ako ne EU onda će biti smak sveta – pa neće. Hajde da se oslobodimo deponija, kakve to veze ima sa ratom u Ukrajini i EU“!

Takođe naš stav prema festifalu „Merdita“ u Beogradu je jasan -treba ga zabraniti ,jer promoviše secesiju naše južne pokrajine.

Smeta nam odsustvo reda, stalno se borimo za red, a dopuštamo sebi da se pod plaštom kulture brani secesija Ksoova. Mogla se videti karta Srbije bez Kosova, simboli UČK, kosovska kultura je problematičan pojam, to ide uz kosovsku državnost, kao nekada što smo napravili bošnjačku naciju, to su političke i ideološke konstrukcije. Ako pokazujemo mapu Srbije bez Kosova onda je to promocija secesije.   Može biti stav da je Kosovo izgubljeno, neke partije su se zalagale za nešto što je protivustavno. LDP se niz godina zalagao da treba prihvatiti realnost da je Kosovo izgubljeno, ozbiljna država to ne dozvoljava, u Zapadnoj Evropi to ne bi bilo nedopustivo. Kažu da ograničavamo slobodu izražavanja i okupljanja, nijedno od tih prava nije neograničeno. DSS je iznela jasan. legitiman stav, neki građani će to smatrati kao ispravan, neki će biti skandalizovani, i  – sve je to „manje-više“ u redu“.

GO DSS Valjevo.”

 

 

3 comments on “DSS:Politika zamene teza

  1. Miki

    Za vreme vas je najvise generala koji su ratovali za nasu zemlju isporuceno u Hag, a Kostunica se pravio neobavesten? Imate li bar malo stida zbog toga ili mislite da se ovaj narod kopca na ledjima i da im vi, eeej viii prodajete pricu o patriotizmu???

    Reply
  2. Ha ha

    Iz rubrike nebitne vesti izdvajamo saopstenje jos nebitnije stranke koja je pljunula vec jednom po sebi i svojim glasacima sluzeci vazalno zapadu a sad prodaje pricu o Rusiji i ljubavi ka njoj.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.