Godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića

Danas, 4. maja se obeležava 23 godine od herojske pogibije pilota pukovnika Milenka Pavlovića.

Pomen pilotu Milenku Pavloviću će održati vladika Isihije sa sveštenstvom Eparhije valjevske.

U 12.04 časova će na spomen obeležju u Ulici Vladike Nikolaja, nakon preleta aviona cveće položiti porodica i predstavnici Grada Valjeva i Vojske Srbije.

Najavljeno je da će prisustvovati načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović. U delegaciji će biti komandant RV I PVO  general-potpukovnik Duško Žarković i general Brane Krnjajić, komandant 204. vazduhoplovne brigade.

Ove godine će cveće biti položeno i na spomenik stradalima u ratovima od 1991. do 1999. godine, koji se nalazi na uglu Pasterove i Ulice pilota pukovnika Milenka Pavlovića.

Nakon toga, oko 13 časova će cveće biti položeno u selu Bujačiću, na mestu pada aviona. Tamo će cveće položiti pored porodice i predstavnika lokalne samouprave i zamenik komandanta RV I PVO general Željko Bilić.

U NATO bombardovanju Srbije, 4. maja 1999. godine je poginuo, na nebu iznad Valjeva, pilot pukovnik Milenko Pavlović. Svake godine od tada se prigodnim programom Valjevci podsete hrabrog čina pilota, rođenog u Gornjem Crniljevu 1959. godine.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.