Svečano otvoren 17-ti SPREG

Nakon dve godine pauze SPREG, Sajam privrede Zapadne Srbije i najveća sajamska manifestacija koja se održava u Valjevu, vratila se pred posetioce. SPREG, koji se po 17. Pu održava, u organizaciji Regionalna asocijacija malih i srednjih preduzeća zapadne Srbije i valjevske agencija GATTI, svečano je otvoren u prostoru “Omni Centra”.

Otvarajući ovogodišnji SPREG, njegov izvršni direktor Jovan Grujić istakao je da je organizacija ovogodišnjeg Sajma, s obzirom na situaciju u svetu i činjenicu da su mnogi gradovi ostali bez svojih sajmova, bila izazov. Uz poruku da su „sajmovi svet“, Grujić je naveo da se na ovogodišnjem SPREG-u predstavlja 135 izlagača na oko 60 pojedinačnih ili grupnih štandova. On je istakao propratna dešavanja u maloj sali „Omni Centra“, posebno sutrašnji Sajam zapošljavanja koji se organizuje u saradnji sa valjevskom filijalom Nacionalne službe za zapošljavanje. Dodao je da je ove godine i Grad Valjevo domaćin SPREG-a, pre svega, kako je rekao, zahvaljujući gradonačelniku Lazaru Gojkoviću.

„Ovo je pravo mesto da se posetiocima predstave mala preduzeća, preduzetnici i industrija. Siguiran da će dolaskom stranih investitora, ali i rastom poslovanja naših preduzeća, Valjevo postati značajno mesto na mapi razvijenih privrednih centara Srbije“, poručio je gradonačelnik Gojković, poželevši izlagačima puno sreće u sklapanju novih poslova.

SPREG, po tradiciji, otvara neko od privrednika, a ove godine ta čast je pripala Dejanu Stojniću, komercijalnom direktoru valjevske kompanije „Blist“, koji je pohvalio volju i istrajnost organizatora da Sajam ponovo vrate pred posetioce.

„Ovakvi sajmovi su važni u odnosu na sve druge forme predstavljanja kompanije pred potencijalnim poslovnim partnerima. Pokušaji onlajn sajmova neslavno su se završili. Na sajmovima kao što je SPREG, ostvaruje se neposredan kontakt, proizvod se može dodirnuti, ugovoriti posao se može na licu mesta i ovakve manifesta su ključne za razvoj biznisa“, rekao je Stojnić, proglašavajući 17-ti SPREG svečano otvorenim.

Radno vreme SPREG-a, koji traje od danas do subote, je sanas i sutra od 10 do 19 časova, a u subotu od 10 do 16 časova, uz besplatan ulaz.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.