Lokalni front: Ponavljači

Saopštenje za javnost Lokalnog fronta Valjevo:

U subotu, 16. aprila, imali smo priliku da na mnogo mesta u gradu, a i u okolini, posmatramo nadljudske napore grupe ponavljača da u zaborav potisnu šamar koji su im Valjevci lupili dve sedmice ranije. Taj šamar je naročito bolan jer su ponavljači koristili sva nedozvoljena sredstva prinude žrtvujući one sugrađane koji su najsiromašniji, one koji nemaju dovoljno informacija i one koje mrvicama drže kao taoce.

Sasvim očevidno, svim silama su pokušali su da izbrišu loše ocene od 3. aprila.

Kako su, zapravo, ovih dana prošle dve stranke koje su u junu 2020. ubedljivo dobile lokalne izbore u Valjevu? Srpska napredna stranka imala je, pri daleko manjoj izlaznosti, skoro tri hiljade glasova više nego sada. Koalicioni partner iz 2020, SPS, sada je bio kraći za gotovo četiri hiljade glasova. Sve u svemu, danas za partnere sedam hiljada glasova manje nego na lokalnim izborima.

Postoji klasični izraz za ovakve „pobede“…

Zašto ste vi izgubili te glasove? Zašto je Lokalni front Va u koaliciji Moramo povećao svoj uticaj dva i po puta i pored izvesnog broja glasova izgubljenih zbog slabe izlaznosti u subotu?

Niste dobro savladali lekcije mnogo puta ponovljene u Skupštini grada i na drugim mestima. Skupštinu ste pretvorili u protočni bojler za sumnjive odluke začete negde daleko od građana Valjeva. U najvišem domu lokalne samouprave svaki glas protesta brutalno je gušen, mesecima i godinama službenici grada ne daju odgovore na postavljena odbornička pitanja i zahteve za informacije od javnog značaja.

Za to vreme novac građana Valjeva arči se na sumnjive projekte i još sumnjivije izvođače javnih radova. Neznanje, neveština i još poneka mana gradske uprave ogleda se u stotinama miliona dinara isplaćenih za sve iz svašta iz tekuće budžetske rezerve.

A nema ni dinara za eliminisanje pojedinačno najvećeg zagađivača valjevskog vazduha. Nema ni hrabrosti da vlasnici četvrtine akcija „Krušika“ postave jednom pitanje dokle će zbog nečijeg profita umirati naša deca!

Imovina grada se na tacni nudi „investitorima“ koji će zaposliti, zamislite, 305 radnika za pet godina. Dok miruju sudski procesi zbog korupcije u gradskoj upravi i neviđene pljačke „Krušika“!

Ljudi kojima je ovaj grad kao plen pao u šake neće sprovesti Lokalni antikorupcijski plan, neće dopustiti da Valjevci dobiju zaštitnika građana…

Ukratko, gospodo, pali ste na ispitu i Valjevci su vam to saopštili ovih dana. Budite, za promenu, iskreni i prestanite da se krijete iza vašeg počasnog građanina. Raspustite gradsku skupštinu, isključite  protočni bojler. Tražite da se još ove godine, kroz nekoliko meseci, raspišu izbori za novi saziv Skupštine koji će, pre svega, slušati glas Valjeva!

To je najveća usluga koju nam možete učiniti.

Hvala unapred!

Liste sa najviše glasova na 118 biračkih mesta u Valjevu nakon ponovljenih parlamentarnih izbora:

 1. SNS 17240 (37,06%)
 2. Ujedinjeni za pobedu 7235 (15,55%)
 3. SPS 6405 (13,77%)
 4. Nada 3248 (6,98%)
 5. Moramo 2985 (6,42%)
 6. Dveri 2533 (5,44%)
 7. Zavetnici  1842 (3,96%

Lokalni front  Valjevo“

8 comments on “Lokalni front: Ponavljači

 1. Drug iz klupe

  Profesore, dizi ruke od politike, nemoj se brukati…. Razumeo bih sve, ali sa Zelenovicem……

  Reply
  1. Cakana

   To necu da im oprostim nikada! Bili su mi gotivni ranije, ali od kada saradjuju sa Zelenovicem, zaista od mene podrske nema!

   Reply
 2. Miki

  Jake reci za sampione prvenstva od onih koji su jedva izborili opstanak u ligi, ne postujete volju gradjana, to je bar jasno. A i da se opet ponove izbori ne biste sa Zelenovicem presli cenzus.

  Reply
 3. Ha ha

  Nije narod glasao za LF, vec za Cutu i ekipu koja je zavela narod. Necete preci cenzus na sledecim izborima.

  Reply
 4. Pirlo

  Možete nas zvati kako god hoćete ali mi ponavljači smo pobedili na izborima a vi odlikaši da stavite prst na čelo i zapitate se kakvi ste vi to odlikaši kad vas ponavljači svaki put na izborima ispraše. Takodje, odlikaši bi mogli jednom u životu da zahvale ponavljačima jer da ponavljači nisu spustili granicu cenzusu, odlikši ne bi videli skupštinskih klupa.

  Reply
  1. Меркел

   Мало прочитај па види зашто је спуштена граница за цензус – да се диктатор опере пред светом.

   Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.