Valjevskim školama podeljeni sportski rekviziti

Shodno potrebama koje su istakle valjevske škole, Grad Valjevo je  za novac koji je ostao neutrošen za odlazak na letovanje djaka iz seoskih sredina zbog epidemije prošle godine, nabavio sportske rekvizite.

U prostoru hale „Svetomir Djukić“, direktori Osnovnih škola sa teritorije Valjeva preuzeli su sportske rekvizite.

„Ovo su stvari koji u školama nikada dovoljno i važne su iz sportskog i pedagoškog ugla . Od danas će deca u svim školama moći da igraju odbojku, košarku, fudbal, rukomet sa novim loptama. Tu su i sportski rekviziti koji će svakako unaprediti nastavu fizičkog vaspitanja: kozlići, stolovi za stoni tenis, vijače, čunjevi , strunjače.  Ulaganje u sport na svim nivoima je jako važno i dobro je što je to Komisija za realizaciju Lokalnog plana akcije za decu prepoznala. Oni su novac koji nije utrošen zbog epidemije preusmerili na nabavku sportskih rekvizita. U pitanju je iznos od 2 miliona dinara“, rekao je gradonačelnik Lazar Gojković.

„Sa ovim rekcizitima deca će imati još kvalitetniju nastavu. Ovo je bilo ono što je bilo neophodno. “, rekao je Zoran Marković, direktor Treće škole koji se u ime škola zahvalio na nabavljenoj opremi.

Na pitanje Vamedie u kakvom je stanju sportska sala škole Marković kaže da je upravo sa gradom razgovarano o njenoj obnovi. „Naša fiskuturna sala nije baš u najboljem stanju i tu mislim na parket,, osvetljenje i samo grejanje. Mi smo zato krenuli uz podršku grada u projekat koji će finansirati ministarstvo pravde, odnosno iz naplaćenih kazni oportuniteta . Nadam se da će ministarstvo prepoznati naše potrebe i da ćemo tokom leta rekonstruisati našu salu“, rekao je Marković.

Seoske škole na žalost nemaju spotske zatvorene sale , neke od njih poput škole na Stavama imaju terene na otvorenom pa im bilo kakava pomoć u tom pravcu dosta znači . „Mi nemamo salu , ali imamo sportske terene i njima je takodje potrebna popravka. Dobijeni rekviziti biće itekao iskorišćeni , tražili smo i dobili i strunjače , možemo ih koristiti u holu škole . Biće tu malo gužve , ali nadamo se još bar jednoj donaciji“, rekao je direktor OŠ „Ilija Birčanin“ na Stavama Vladimir Filipović koji je dodao da u školi na Stavama trenutno ima 117 djaka.

3 comments on “Valjevskim školama podeljeni sportski rekviziti

  1. Орбан

    По 5 струњача, 10 лопти, и неколико чуњева и читава делегација. Него када ће те две фабрике да запосле хиљаде људи.

    Reply
  2. Родитељ који даје ђачки динар за куповину лопти и струљача

    Школска година је почела још прошле године, али избори су ове, тако да је набавка и фотографисање пало баш сада.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.