Mart u znaku kulturnih dešavanja

Valjevo u martu mesecu očekuju brojna kulturna dešavanja, najavio je član Gradskog veća Nenad Patijarević. „Konkurisali smo sa projektom rekonstrukcije unutrašnjosti Centra za kulturu na konkursu ministarstva „Gradovi u fokusu“ i nadamo se da ćemo bar fazno moći da udjemo u ovaj zaista veliki posao“, reko je Patijarević.

Protivepidemiološke mere uzele svu svoj danak u protekle dve godine po pitanju kulturnih dešavanja, a iza nas su i uobičajeno hladni  meseci zatišja nakon ulaska u novu godinu . Patijarević kaže da je mart mesec upravo vreme za značajno življi kulturni život. „U martu je i naš Dan grada , Svetski dan pozorišta, tu je i 8 mart i zaista dosta stvari koje smo pripremili . Počinjemo Osmomartovskim bazarom od 4. do 8. marta u organizaciji TO. Takodje 4. marta očekuje nas jedan fantastičan koncert Matije Dedića i zaista poziv i preporuka za sve koji vole kvalitetnu muziku. Biće to jedno emotivno veče jer će se čuti i numere koje je stvarao njegov otac. U danima nakon toga očekuje nas predstava za decu, gudački koncert u Modernoj galeriji . Sedmog marta je i Dan Centra za kulturu kada ćemo moći da uživamo u kabareu“, naveo je Patijarević.

Kako je najavljeno od 14. do 18 marta u Matičnoj biblioteci dani su rezervisani za literarno stvaralaštvo osnovaca. Dan grada očekuje nas tradicionalno 20.marta . „To je prava prilika da se susretnemo na Svečanoj akademiji u 12h u Centru za kulturu. Znate i sami da smo ovih prethodnih godina dovijali na neke načine zbog epidemije pa smo sve organizovali na drugim mestima. Nadamo se da će ove godine sve proći kako treba. Razmišljamo u smeru da možda uveče priredimo akustični koncert , ali okolnosti epidemije diktiraju situaciju. Nakon toga 26. marta koncert CZNTK Abrašević, 27. marta Svetski dan pozorišta dočekujemo sa predstavom Profesionalac. Slede Slike grada  izložba fotografija u Muzeju“, najavio je član Veća.

Kako kaže pored svih tekućih aktivnosti kada je kultura u pitanju Grad je konkurisao na konkurs ministartva Gradovi u fokusu. „Iskreno se nadam da ćemo dobiti sredstva kako bismo krenuli u sredjivanje unutrašnjosti Centra za kulturu. Možda ne sve odjednom , ali bar fazno da započenemo radove i tu mislim i na binu i na samu Veliku salu, ali i klimatizaciju. Očekuju nas posle proleća i gradske manifestacije i od ove godine dosta očekujemo. Ako sve bude kako planiramo mislim da nas očekuju ozbiljni programi i da ćemo sve podići na jedna viši nivo i zato se već sada bavimo programima Tešnjarskih večeri i Džez festa, ali i rehabilitacijom nekih prostora koji su verujem bili nepravedno zapostavljeni protekllih godina. Kada to kažem mislim na Kulu Nenadovića, Markovu stolicu, reku Gradac“, rekao je Patijarević.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.