Izvršni odbor NALED-a: Mionica opština po meri privrede i građana

U Mionici je održana 23. sednica Izvršnog odbora Nacionalne alijanse za lokalni ekonmski razvoj. Razgovarano je o kulturno-istorijskom sadržaju koji Mionica poseduje i o načinima što bolje promocije turističkog potencijala ovog kraja. Tema sednice bila je i priprema za naredno izdanje Sive knjige koja sadrži preporuke privrede, lokalnih samouprava i organizacija civilnog društva za otlanjanje administravnih prepreka poslovanju u Srbiji i predstavlja jedan od ključnih dokumenata kojim se rukovode državne institucije u planiranju i sprovođenju regulatornih reformi.

Predsednik opštine Mionica Boban Janković koji je i član Izvršnog odbora NALEDA-a istakao je da je za Mionicu čast što je domaćin sednice NALEDA-a.

-U poslednjih nekoliko godina saradnje sa NALED-om ostvarili smo značajne rezultate, pre svega, kada je u pitanju privreda, javna uprava i javni prihodi. Naš cilj je da budemo rame uz rame sa najrazvijenijim opštinama, a to podrazumeva stabilan i kvalitetan ambijent za investicije. Duplo smo smanjili broj nezaposlenih, a sa novom privrednom zonom, za Mioničane će biti još radnih mesta. Mionica je postala i član BFC kluba i tako postala vidljiva za investitore na privrednoj mapi Srbije-kazao je Janković.

Izvršna direktorka NALEDA-a Violeta Jovanović istakla je da će Mionica do kraja godine dobiti i sertfikat koji će dati jasne smernice kako da se kreira dobra poslovna klima.

-Izvršni odbor NALED-a je danas u Mionici i razgovara o važnim lokalnim temama. Ovaj kraj ima bogato kulturno nasleđe  i turističke potencijale i  uz podršku privrede koja je okupljena u NALEDU nastojaćemo da ga promovišemo,  a da Mionica napreduje na jedan organizovan i planski način. Posebno su nam važne preporuke Sive knjige gde je Mionica jedan od lidera, naročito u segmentu komunlanih taksi i naknada-rekla je Jovanović.

Nakon održane sednice,  Janković, Jovanović i ostali članovi Izvršnog odbora NALED-a obišli su nemačku firmu „Auto-kabel“ koja u Mionici posluje od  januara 2019. godine  a bavi se proizvodnjom elektroprovodnika za potrebe auto-industrije .

-Zadovoljstvo mi je što smo  danas u Mionici. Očekuju nas važne teme. Sagledaćemo privredu ovog kraja i videti gde treba dodatno da se uključimo kako bi se unapredili kapaciteti Mionice-rekao je Dejan Đokić, direktor  kompanije Asseco SEE.

2 comments on “Izvršni odbor NALED-a: Mionica opština po meri privrede i građana

  1. Dragan

    Bravo bobane legendo. Samo pozovi kad treba za tebe cemo izginuti na terenu za izbore. Ako hoces 110 posto glasova mi ce mo ti obezbediti

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.