Voda stiže u Klanicu, Žabare, Carić i Gornju Grabovicu

JKP Vodovod narednih dana privešće kraju radove na izgradnji cevovoda pitke vode za meštane Klanice. Narednih dana očekuje se i početak radova na vodovodnoj mreži u Žabarima, a radovima će biti obuhvaćen i deo domaćinstava koji se ranije snabdevao sa mioničkog vodovoda.

Prva faza proširenja gradske vodovodne mreže do skretanja za Klanicu već je završena. U toku je izgradnja mreže u samoj Klanici.

„Prva faza je završena, a onda smo rebalansom budžeta dobili još 4 miliona dinara tako da se stvrorila mogućnost da mrežu proširimo u samu Klanicu i sada smo stigli gotovo do mlekare. Idemo sa radovima sve do mesta gde bi morala da se radi crpna stanica, za dalje je neophodno zbog konfiguracije terena i to da se uradi. Preostaje potom još 4 km mreže koju treba izgraditi , a to će biti moguće jedino naredne godine ukoliko se opredele sredstva iz budžeta“, kaže Ivan Filipović direktor Vodovoda.

Radovi u Klanici izvedeni su do sada u dužini od 1km, a tamošnji meštani za par dana imaće gradsku vodu. Ekipe Vodovoda potom prelaze na radove na Cariću.

Mnogo veći obim radova JKP Vodovod očekuje već narednih dana u Žabarima gde je predvidjena izgradnja cevovoda dugog 6km. Za ove radove iz budžeta je opredeljeno 20 miliona.

„Na toj poziciji je dodato još pet miliona i Vodovod je uradio projekat izgradnje. Na Gradskoj upravi je da sada raspiše nabavku za izvodjača na izgradnji rezervoara. Mi radimo vodovodnu mrežu u dužini od 6 km . Sada krećemo sa radovima, a u planu je da se za narednu godinu predvide sredstva i za deo Žabara gde se meštani trenutno snabdevaju sa mioničkog vodovoda. Tu je u pitanju još dodatna 2 km vodovodne mreže. Time će onda vodovodnom mrežom biti pokriveno celo selo i procena je za sada da bi ti dodatni radovi tih 2 km koštali oko 9 miliona dinara“, objašnjava Filipović.

Pored Klanice i Žabara, Filipović najavljuje i radove u Gornjoj Grabovici za koje je već dobijena gradjevinska dozvola.“Imamo rok od 5 dana od potpisivanja ugovora koji je u završnoj fazi da počnemo realizaciju i rok od 40 kalendarskih dana potom da završimo celu Gornju Grabovicu. Radove ćemo krenuti od rezervoara prema Šabačkom putu. Tada će se steći uslovi da povežemo i Carić koji nam je prioritet da u narednih godinu dana završimo, a tada će vodu dobiti i deo Bukovice , deo Divljeg brda i naravno Grabovica“, kaže Filipović.

Planovi Vodovoda i trenutni radovi obezbediće vodu za više od 300 domaćinstava u valjevskim selima.

 

 

10 comments on “Voda stiže u Klanicu, Žabare, Carić i Gornju Grabovicu

    1. Goran Markovic

      Gvozdenovic vas slagao i navukao na njegove kvarne price da ga podrzite , ali se nadam da ce i to biti uskoro.

      Reply
  1. Bobili

    Konacno Vodovod da radi kako treba. Recept je izgleda bio da se sklone socijalisti.

    Reply
  2. Milan NN

    Kad nema socijalista sve se budi. Firme dolaze, putevi rade, vodovod napreduje.

    Reply
  3. Slobodan

    Svaka cast novom direktoru i svaka cast sns-u sto je prepoznala takvog momka, jer da su socijalisti hteli, oni bi njega stavili za direktora, a ne Pavlovica.

    Reply
    1. Sung Cu

      E to je @Slobodan upravo recept za propast SNS kada uzimaju čoveka iz druge stranke i daju mu da bude direktor i time ponize sve svoje članove. Neverovatno je to da je ispade sasvim normalno da se menjaju stranke a da niko ne postavi pitanje ideologije i lojalnosti samoj stranci. APSURD dragi naprednjaci

      Reply
  4. Zaposleni

    Dobar je Filipovic. Nije ni Milanovic bio los, jedino Pavlovic nicemu nije valjao.

    Reply
  5. Baka Zora

    Filipovicu samo napred!!! Lazare uz tebe smo! Vi mladi uz Vucica ste dobitak i samo napred.

    Reply
  6. Dusanka

    Ja iz ove vesti ne vidim kad voda stize u grabovicu? Pre ili posle izbora? Svima rade samo nama ciganima na kraju

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.