Netačna objava na fejsu- Hemioterapija nije obustavljena u bolnici

Informacija da je hemioterapija obustavljena u Valjevskoj bolnici, a koja se deli na fejsbuku, nije tačna, saznaje Vamedia u bolnici.dr Aleksandra Milutinović

Na društvenoj mreži fejsbuk profil pod nazivom „Kamen ludosti“ objavio je da je hemioterapija u Valjevskoj bolnici obustavljena zbog korone . Korak dalje ovu objavu podelili su mnogi Valjevci. Ipak ova informacija nije tačna.

„U ovom momentu na nivou Republike Srbije došlo je do nedostatka ciklostatika pod imenom oksaliplatina. To je lek koji ulazi u sastav odredjenih hemioterapijskih protokola. Samim tim što ga država nije obezbedila i mi smo bili u nedostatku tog leka . U tom smilsu bio je zastoj u trajanju od par dana u smislu davanja istog leka . Lek je stigao vrlo brzo i već se daje pacijentima. Pacijenti su pozvani i svi koji su bili planirani da prime tu terapiju su je i dobili. Sve vreme kovida i dnevna bolnica i ambulanta onkologije je radila . Hemioterapije nisu prestajale sa radom , a pacijenti ni u jednom momentu nisu bili uskraćeni za terapiju“, kaže načelnica odeljenja onkologije dr Aleksandra Milutinović.

S obzirom da se u nastavku objave nalazi i tvrdnja: „Bravo neka ljudi pomru tako će ispasti da ih je više umrlo zbog korone“, nameće se zaključak da je sobzirom da je informacija netačna i ova objava zlonamerna.

„Mogli bismo tako da kažemo jer je to potpuna neistina. Mi imamo odličnu načelnicu apoteke, farmakologa koja zaista reaguje na vreme i onda kada primetimo da nekog leka ima u manjim količinama ona odmah unapred reaguje i lek stiže , imamo i zalihe lekova. To što ovog leka nije bilo u državi to nije naš problem, ona se potrudila i odmah smo ga dobili. Najvažnije je da se protokoli hemioterapije odvijaju bez problema“, kaže Milutinović.

 

Na žalost ova objava iako netačna potakla je brojne komentatore i zabrinutost gradjana.

 

 

1 comment on “Netačna objava na fejsu- Hemioterapija nije obustavljena u bolnici

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.