Kiša potopila ulice – Ekipe Vodovoda neprestano na terenu

Obilna kiša u Valjevu koje je počela sinoć stvorila je brojne probleme na gradskim ulicama. Cisterne valjevskog Vodovoda neprestano na terenu. U Valjevu palo 28,3 litara kiše po metru kvadratnom. Brana Rovni ima prostora za prijem I veće količine vode .

pre intervencije Vodovoda

RHMZ je izdao upozorenje na obilne padavine prognozirajući 33mm kiše za 12 sati u više gradova Srbije . Do sada je u Valjevu palo 28,3 litara kiše po metro kvadratnom. Silovit pljusak u toku prethodne večeri u Valjevu je izazvao gotovo potapanje pojedinih delova ulica , a silina vode u brojnim ulicama je podigla šahte . problem je nastao u ulicama I delovima grada gde su šahte bile zapušene čemu je doprinela činjenica da je pre samog početka kiše u Valjevu duvao jak vetar koji je na kolovoz doneo velike količine lišća. Evidentan problem već odinama unazad kada je kišna kanalizacija u pitanju jesu I mali profili cevi koji bi vodu trebalo da odvode.nakon intervencije Vodovoda

Praktično počev od sinoć ekipe valjevskog Vodovoda su na terenu u pokušaju da što više kritičnih mesta saniraju. Problem je što Vodovod raspolaže samo sa dve cisterne koje taj posao mogu da obave. “Cisterne su neprestano na terenu , radi se I ručno gde je to moguće , gde je uočena prepreka na samim šahtama. Kiša koja pada prilično je jaka I otežava rad. Imamo samo dve cisterne I obe su na terenu”, kaže Ivan Filipović direktor Vodovoda.

Po trenutnim informacijama Jadar je isušen , a u toku je otpušavanje šahte I cevi u Ulici Marka Kraljevića I parkingu iza Vodovoda .

U JP Kolubara kažu da brana ima sasvim dovoljno prostora da primi još najmanje 20 miliona kubika vode. “Situacija je dobra I pod kontrolom , parktično smo ispod kote 349 što znači da možemo da primimo još najmanje 20 miliona kubika vode. Sistem držimo pod kontrolom I kapaciteti I moguććnosti su takvi da možemo da primimo čak 100 kubika u sekundi. To sada nije slučaj sa intenzitetom padavina. Problem može biti sliv Obnice na koji mi ne utičemo I koji nije u našem sistemu”, kaže direktor Kolubare Zoran Mitrović.

 

1 comment on “Kiša potopila ulice – Ekipe Vodovoda neprestano na terenu

  1. Саша

    Јачи пљусак и улице су под водом. Зашто пита ли се неко из ГУ задужен за ову област ?

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.