Skupština: Tri direktora, dve ostavke i jedna smena

Skupština grada potvrdila odluku komisije o izboru tri direktora ustanova kulture u Valjevu. Ostavku na mesto čana Veća podneo je dr Dušan Ružičić. Ostavku je podnela odbornica Jovana Maksimović SNS, a Skupština je smenila pravobranioca Darka Kostića.

Nakon završenog konkursa za izbore direktora Komisija koja je odlučivala o prijavlljenim kandidatima, Skupštini grada dostavila je predloge pa je za direktora UFK Valis izabran Željko Ostojić profesor fizičkog vaspitanja. Za ovo mesto konkurisao je još i Milan Marković doktor nauka sporta i profesor fizičkog vaspitanja.

Za direktora Moderne Galerije izabran je Vojislav Jovanović magistar fotografije koji je ovu dužnost vršio i prethodnih godina.

Za direktora Centra za kulturu izabran je Nemanja Rasulić diplomirani pravnik. Rasulić je dužnost direktora Centra za kulturu obavljao i u proteklom mandatu , ali u statusu vršioca dužnosti. Iako zakon predvidja da status vršioca dužnosti može trajati samo godinu dana Rasulić se na ovom mestu u tom statusu zadržao pune tri godine. Proteklih dana u javnosti se spekulisalo o tome da li je Rasulić ispunio uslov vezan za godine iskustva.

Skupština je prihvatila ostavku na mesto člana Veća koju je podneo  dr Dušan Ružičić . Ružičić je u Veću bio zadužen za zdravstvo, a funkciju neplaćenog člana Veća obavljao je od formiranja nove vlasti.

Ostavku na mesto odbornika podnela je i odbornica SNS-a Jovana Maksimović, a nju je na ovom mestu zamenio sledeći sa liste SNS-a Predrag Avramović.

Sa mesta gradskog pravobranioca Skupština grada smenila  je Darka Kostića.

9 comments on “Skupština: Tri direktora, dve ostavke i jedna smena

 1. Darko Kostic

  nesretni rasulic direktor, za kulturu sa diplomom iz kragujevca u, aferi indeks on nema skolskog druganesretnik sa pAuna sto cuva ovce vodi kulturu ovaj grad je dno

  Reply
 2. Nevena F.

  Pismeni i školovani ljudi odlaze iz Centra za kulturu da budu vozači, a Rasulića postavljaju za direktora. Ima li kraja ovome. Podrška za dragog doktora Dušana.

  Reply
 3. Nako

  Rasulić prvo nezakonito postavljen za VD direktora, jer nije ispunjavao uslov, posle nezakonito bio u statusu vd tri godine, a sad, opet nezakonito izabran za direktora. Ne ispunjava zakonski uslov od 5 godina rada u oblasti kulture. I nikom ništa !!

  Reply
 4. Goran

  Branko Vuković takođe ne ispunjava uslove za načelnika odeljenja u Direkciji za puteve.Radio kod četnika ko fizikalac sad kepi rupe po gradu biber crepom.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.