Sindikati Krušika traže pomoć države

Predstavnici 4 sindikata ukazali da bez pomoći države HK Krušik ne može sama izmirivati obaveze redovnog poslovanja . Predsednik Samostalnog sindikata Branko Petrović na konferenciji za novinare rekao da radnicima nisu overene knjižice, ali i da postoji problem plaćanja dobavljačima.

Na konferenciji za novinare predstavnici reprezentativnih sindikati HK Krušik Valjevo: USS Sloga, Samostalni sindikat, UGS Nezivisnost i ASNS izjavili su da su se do sada zbog problema u poslovanju ove fabrike u više navrata obraćali nadležnima u državiali bez uspeha.

“Knjižice se overavaju samo za hitne slučajeve i do sada je overeno oko 370 zdravstvenih knjižica i to na rok od 15 do mesec dana. Želimo ovim putem još jednom da aplelujemo da se iznađe mogućnost i da se taj problem reši“, rekao  je  Branko Petrović iz Samostalnog sindikata naglašavajući činjenicu da radnici zbog toga u vreme epidemije imaju problem sa lečenjem  .

Po njegovim rečima Krušik duguje Fondu za zdravstveno osiguranje oko 170 miliona dinara I za sada HK Krušik dug ne može da izmiri.

Drugi problem na koji su ukazali sindikati odnosi se na uplatu radnog staža, odnosno pauze u uplatama . “Prošle godine radnicima je uplaćeno četiri meseca radnog staža, a ove godine svega dva meseca “,istakao je Petrović.

U HK Krušik trenutno je zaposleno oko 2500 radnika od čega je 1200 u stalnom radnom odnosu.

22 comments on “Sindikati Krušika traže pomoć države

 1. Милош Марјановић

  Neka vam Aca Obradović uplati doprinose ili neka uzbuni nekoga ko će da vas čuje

  Reply
  1. Radnik

   E da su Krusikovcipodrzali Acu, a i gradjani Valjeva nikada krusik ne bi bio u ovj situaciji. Nisu problem samo doprinosi. Sindikalci su bili blagi i precutali stvarno stanje u Krusiku. Dugove, Dugove, ko veci uvlakac Oficiru iz BGD- veca funkcija , sturnost nije bitna, a vise je i nema. Tuzna slika ucenjenih ljudi.

   Reply
  2. Sladjana

   Da sindikati i radnici nisu cutali kada je krenula napredna pljacka Krusika, na koju je jedino Obradovic uikazao /a to je samo jedan mali deo desavanja/. Bilo bi danas mnogo drugacije Marjanovicu!

   Reply
 2. Tata Branko

  Sidikati služe da gledaju svoje iterese..Gdeste dosad bili kadasu otpustani radnici,sada kadaje vaš lični dohodak u pitanju i overa zdrastvenih knjižica onda idemo na televiziju da kukamo kao zbog radnika.Recite radnicima Krušika koliki je vama kao zabrinutima lični dohodak,ko daste profesori pravnog fakulteta toliko primate…

  Reply
 3. Radnik Krusika

  Sindikati mole?kada je država naopaks onda i sindikati rade naopako,nego kome radnici daju članarinu i za što?

  Reply
 4. Ivan Valjevski

  Sindikalci Krušika, kako vas nije sramota? Da li se sećate Aleksandra Obradovića koji vas je obavestio kako vas podrkradaju? Ko ga je podržao? Da li se sećate 09.03.2020. god. i ko vam je bio u poseti? SRAM VAS BILO!!!!!!!!

  Reply
 5. Ivan

  Jedan deo teske situacije je zbog ovakvih sindikata I uskolicnih interesa glavesina istih,zarad svojih interesa,zaposljavanja svojih rodjaka,strini I kumova,dogovora sa istim tim direktorima,I sad se kao bore za fabriku,za radnike? Motka je iz raja izasla za sve vas!

  Reply
 6. Sladjana

  Jako mi je zao kada neko nema plate i zdravstveno. Ova pesma nije likovanje, samo opomena Када су нацисти дошли по комунисте, ја сам ћутао; јер нисам био комуниста. Када су затворили социјалдемократе, ја сам ћутао; јер нисам био социјалдемократа. Када су дошли по синдикалце, ја се нисам побунио; јер нисам био синдикалац. Када су дошли по мене, није преостао нико да се побуни. Pozdrav za Aleksandra Obradovica.

  Reply
 7. Obavesteni

  Tuzne li slike tuznog li skupa. Cutali su, uvlacili se Mladji i ekipi, zaposljavali decu, strine, zene, svalerke. Nisu podrzali Obradovica, koji je naceo samo vrh ledenog brega o desavanjima u Vistadu. Cute i sad tuzan je ovaj fingirani skup. Inace para za knjizice nije bilo od septembra 2020. g. Drzava overavala do maja bez uplata. Koliko su cutali, cute na izvestaj drzavnog revizora. Sto trazite pomoc za knjizice, sta je sa ostalim dugovima Krusika, vodom strujom, dobavljacima? Od koga je Krusik pozajmio pare za poslednju isplatu?

  Reply
 8. Bozja kazna

  Pa ovo vam je bozja kazna. Kad su pljustali Mladini Aneksi cutali ste! Kada su vam hapsili kolegu koji je razotkrio malverzacije u preduzecu cutali ste! Dok ste zaposljavali strine svalerke i ko zna koga bilo je dobro! aplaudirali ste direktoru. Dok su pare kapljale, bilo vas je briga za one koji su u nemilosti. I tako bi nastavili i dalje. nego nema vise love. Nemam ni malo saosecanja za vas.

  Reply
 9. sin anarhije

  Krusik je svakako ponovo mrtav za dve do tri godine , samo nece da vam saopste , ko je pametan on vec sad trazi sebi posao …

  Reply
  1. Prvrednik

   Krusik,m je odavno mrtav, samo je pitanje koliko je ovaj narod spreman da da parfa da se vestacki odrzava, a narod ce cutati i davati pare, a pojedinci iz Gima-Romaksa i povlascenih Kupaca-Dobavljaca ce se botatiti.

   Reply
 10. sin anarhije

  Cini mi se da i Gorenje ima nekog sindikalca istog imena i prezimena , inace to su u firmama najgori ljudi ….

  Reply
 11. sin anarhije

  Pomozi vucko, tebi se molimo i dan i noc , pa nas pogledaj i prosvetli , uputi nas u pravom smeru , ne daj da zalutamo kao stado ovaca …

  Reply
 12. Cutolozi

  Ćutali su sindikalcu i kada je Acina mama cenzurisano i kada je zapošljavala celu svoju familiju i kada je otvoreno radno mesto u Beogradu za snajku i kada Aca nije dolazio na posao godinu dana i ćutsli su kada nije uplacivan radni staž i ćutali su i kada su direktori enonormno krali i ćutali su…………..

  Reply
 13. Mile iz Gorenja

  E sada mi je jako drago zbog onih koji su napustili Gorenje i dosli u Krušik jer je veća plata a nista se ne radi

  Reply
 14. Baki

  Kada ste primali plate a niste ništa radili onda ste ćutali, a sada se bunite. Idite na biro pa neka vam oni overavaju knjižice.
  Ionako ima 1300 njih na odredjeno tj viška, samo što tamo nema posla ni za onih 1200 stalno zaposlenih, e to je već problem.

  Reply
  1. Sladjana

   Sve mozete dirati i otpustiti, samo Ubljane ne dirjte nikako! 500 njih puta plata put milina bozja. javite se Glisicu za knjizice i plate!

   Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.