Topli radijatori – Toplana započela grejnu sezonu

Iako zvanično grejna sezona treba da počne tek 15 oktobra gradska Toplana je zbog niskih dnevnih temperatura juče uključila grejanje za sve svoje korisnike.

Od juče su radijatori u stanovima koji su na daljinskom sistemu grejanja u Valjevu topli,a kako najavljuju iz Toplane grejanje će s obziom na najave meteorologa da nas očekuju niže dnevne temperature, narednih dana biti celodnevno.

Kako saznajemo u toku jučerašnjeg dana registrovan je manji broj kvarova na mreži ,ali će oni vrlo brzo biti otklonjeni.

Ministarstvo zaštite životne sredine je dodelilo Valjevu 80 miliona dinara za zamenu dotrajalih kotlarnica, a ukupna vrednost investicije je 103,6 miliona dinaraU pitanju je  ekološki prihvatljiv komprimovani gas koji će  biti glavno gorivo, što će povećati energetsku efikasnost, pojeftiniti proizvodnju i smanjiti zagađenje životne sredine.

Gradsko veće u avgustu mesecu  dalo je saglasnost na kreditno zaduženje ovog javnog preduzeća u iznosu od 60 miliona dinara kako bi se izvršila avansna kupovina mazuta po jeftinijoj ceni.

Toplana trenutno greje oko 400 000 stambenog I poslovnog prostora.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.