Ivković SSP : Kostić nije Robin Hud sa Kolubare – Nema razlike medju akterima tužbe I smene

“Darko Kostić nije nikakav “Robin Hud sa Kolubare” niti se može porediti sa jednim Aleksandrom Obradovićem.Izmedju aktera ove priče o tužbi I smeni , nema nikakve razlike”, poručio je GrO SSP-a na konferenciji za novinare. Pravobranilac nije reagovao na vreme već sa dva meseca zakašnjenja I nije podneo tužbu za utvrđenje ništavosti ugovora sa privremenom merom, kojom bi se Republika Srbija onemogućila da raspolaže zemljištem u industrijskoj zoni u korist trećih lica do pravnosnažnog okončanja sudskog postupka. Bizerba nije obuhvaćena I zemlja je za Valjevo izgubljena. Tragikomična režija, hvalospevi o predsedniku od strane pravobranioca, njegov politički angažman koji je suprotan zakonu, kasna tužba I nezaštićena imovina , sve su to teme o kojima je govorio Ivković.

Govoreći o smeni pravobranioca Darka Kostića , Branko Ivković predsednik GO SSP-a podseća javnost da su prvu informaciju o nezakonitom raspolaganju imovinom upravo javosti preneo SSP. Oni reagovali u maju, pravobranilac tek u julu:

“Dužan sam da podsetim građane Valjeva i da se temom nezakonitog raspolaganja imovinom Grada Valjeva od svih političkih aktera u ovom gradu jedino bavio GrO SSP Valjevo i to odmah nakon zaključenja ovog ugovora u maju mesecu ove godine. Još na KZM, održanoj dana 18. 05. 2021. godine, pozvali smo gradskog javnog pravobranioca da, po službenoj dužnosti, hitno reaguje podnošenjem tužbe što je on i učinio dana 22. 07. 2021. godine, dakle puna dva meseca nakon dana zaključenja navedenog ugovora. No, svakako je bolje ikad nego nikad!”, rekao je Ivković na konferenciji za novinare.

On je naveo I da gradjani zaslužuju kompletnu sliku slučaja I tužbe I smene.

“Da budemo jasni, za nas između njih nema bilo kakve razlike, to su grobari našeg grada i države! U ovom slučaju, sa jedne strane imali smo potpuno nestručnu i nesposobnu gradsku vlast, koja je samo puki izvršilac tuđih naloga, što oni ne samo da ne kriju već se ponose time, a, sa druge strane, imamo odlazećeg gradskog javnog pravobranioca, koji je sebe u poslednje dve nedelje pokušao javno da promoviše u nekakvog “Robin Huda sa Kolubare“! Sada već odlazeći gradski pravobranilac je najpre sazvao KZM, što je do sada bila nepoznata praksa u postupanju tog organa, kako bi se javnosti “izjadao“ kako trpi kritike i pritiske, a da tom prilikom nije naveo konkretno u čemu su se iste sastojale. Tek naknadno, tokom njegovih medijskih nastupa, precizirao je da ga je naš “dobri dečko iz komšiluka“, postavljen na mesto gradonačelnika Valjeva, više puta “podsećao “ da je on “na direktnoj vezi“ sa predsednikom Republike Srbije, što je on shvatio kao neku vrstu pretnje. Ipak, odlazeći gradski pravobranilac bio je izričit u vezi najbitnije činjenice – organi gradske uprave na čelu sa tzv. gradonačelnikom Valjeva su tokom postupka otuđenja gradskog zemljšita u javnoj svojini bez naknade postupali protivno zakonu. I to je jedino u vezi čega ćemo se složiti sa njim!”, kaže Ivković.

Simptomatično je , istakao je Ivković da u javnim nastupima Kostić nije propustio priliku da u svakoj trećoj rečenici ponizno izrazi neizmernu ljubav prema njihovom vođi, tvrdeći da vođa nikada ne krši zakon kao i da je on njegov verni sledbenik!

“Radi se drskom pokušaju vređanja inteligencije građana ne samo Valjeva već i Srbije jer svi znamo da je taj čovek kome se on “klanja“ ceo pravni poredak ove države bacio pod noge, uništavajući svaku državnu i javnu insitituciju, stavljajući ih u službu njegovog kriminalnog klana! Takođe, odlazećem gradskom javnom pravobraniocu ne može biti nepoznato da su na odgovorna mesta u ovom gradu postavljene obične marionete iz vladajuće interesne grupacije upravo voljom njihovog “ljubljenog“ vođe, koji ih je lično odabrao da mu bespogovorno služe, što zaključak da oni nešto rade nezakonito bez njegovog znanja čini besmislenim”, kaže Ivković I dodaje da ničim izazvan, odlazeći gradski pravobranilac je naveo i da je on lično, kako sam reče “do poslednjeg zareza“, sastavio predlog za donošenje odluke o proglašenju njihovog vođe za počasnog građanina Valjeva u ime predlagača koalicije SPS – JS:

“Međutim, on tom prilikom nije objasnio – kakve veze ima gradski javni pravobranilac sa delovanjem bilo koje političke stranke, pa makar i one koja ga je “častila“ radnim mestom? Političko delovanje gradskog javnog pravobranioca je u direktnoj suprotnosti sa odredbama Zakona o javnom pravobranilaštvu.“Darko Kostić, odlazeći pravobranilac

Ne treba zaobići ni činjenicu I pitanje da li je odlazeći gradski javni pravobranilac ikada reagovao na skoro svakodnevne nezakonite radnje bivše ili aktuelne gradske garniture ili je možda sada njegova reakcija bila uslovljena činjenicom da bi i njegova pozicija bila ugrožena u ovoj situaciji?

“Mi smo nedavno javno zahtevali da gradsko javno pravobranilaštvo reaguje podnošenjem regresne tužbe protiv bivšeg gradonačelnika Valjeva i drugih odgovornih lica za štetu koju su svojim postupanjem naneli Gradu Valjevu u vezi projekta rekonstrukcije bivše zgrade “Radio Valjeva“ i “Napreda“. Odgovor koji je javnost dobila svodi se, po već uhodanoj praksi, na puko prebacivanje odgovornosti na druge! “

Sam proces sudjenja Ivković nije komentarisao jer, kako kaže, veruje u pravosudni sistem.   “Ipak, ostalo je nejasno zašto je naš “kolubarski Robin Hud“ čekao dva puna meseca sa podnošenjem tužbe Višem sudu u Valjevu nakon zaključenja ugovora? To je za posledicu imalo činjenicu da je Republika Srbija, kao suprotna strana u tom sudskom sporu, poklonjenu imovinu građana Valjeva, bez ikakvih prepreka,prenela na firmu “Bizerba“, koja nije ni obuhvaćena tužbom. Takođe, nejasno je zbog čega odlazeći gradski javni pravobranilac nije podneo tužbu za utvrđenje ništavosti ugovora sa privremenom merom, kojom bi se Republika Srbija onemogućila da raspolaže zemljištem u industrijskoj zoni u korist trećih lica do pravnosnažnog okončanja sudskog postupka? Građani treba da znaju da ta firma neće snositi bilo kakve štetne pravne posledice, sve i da se u sudskom postupku utvrdi da je ništav ugovor kojim je otuđena imovina Grada Valjeva u korist Republike Srbije, kao i i da će poklonjeno zemljište biti zauvek izgubljeno”, rekao je Ivković.

SSP ima stav na osnovu iznetih činjenica da ceo slučaj verovatno ima svog režisera .

“Dani pred nama će pokazati ko je pravi režiser ove tragikomedije, da li je to neki od klanova iz vladajuće interesne grupacije u gradu, njihovi dojučerašnji “drugovi“ iz SPS ili je to zajednički scenario jednih i drugih po nalogu njihovih gazda iz Beograda! A može biti da i nešto treće u pitanju jer ima i takvih indicija…Zato, poštovani sugrađani, ne žurite sa zaključkom da smo dobili novog Aleksandra Obradovića, ne vređajte tog čoveka takvom vrstom poređenja, jer na ovu pozorišnu predstavu u gradskoj kući još nije “pala zavesa“…

Za SSP je svako ko je do sada ili je i dalje deo ove vlasti saučesnik ne samo u kršenju zakona već i nezapamćenom ponižavanju jedne nacije, bez izuzetka! Svi oni , kako kažu u ovoj partiji, reaguju samo kada su njihovi lični interesi ugroženi a javni interes i dobrobit građana ih ne zanima! „Sada smo došli u situaciju da je budućnost sudskog postupka pred Višim sudom u Valjevu krajnje neizvesna obzirom da se sada otvara mogućnost povlačenja tužbe od strane novog zastupnika tužbe kako cela ova stvar ne bi dobila sudski epilog, što bi bio nezapamćeni pravni skandal! Zbog toga ljudi iz GrO SSP nemaju nameru da sede i “liju krokodilske suze“ nad tužnom sudbinom odlazećeg gradskog javnog pravobranica već će nastaviti da se svim sredstvima bore protiv “hajdučije“ vladajuće interesne grupacije”, zaključio je Ivković.

 

 

 

 

16 comments on “Ivković SSP : Kostić nije Robin Hud sa Kolubare – Nema razlike medju akterima tužbe I smene

 1. Petar

  Bravo Ivkoviću, sve si rekao. Konkurs za pravobranioca samo što nije, tako da videćemo ko će nastaviti da „zastupa interese grada“. Ne bio mu u koži…

  Reply
   1. Goran Markovic

    Ko to ljulja kavez ovom iz Bosne ?Sacekajmo a onda sve ide u javnost?Mislim da ce ipak neko dobro razmisliti o postavljenju novog Javnog pravobranioca.Teško je sve ispraviti što je radio gvozdenovic sa bakamundama.!!

    Reply
 2. Nako

  Eto sad “ dobri decko iz komšiluka“ tj gradonacelnik koji to nije, moze da bira gde ce da udomi svoju suprugu, u gradsko pravobranilastvo ili u sud, sva vrata su ( joj ) otvorena!

  Reply
  1. Goran Markovic

   Zar je greh da neko počne da radi , zar samo sto je Gradonacelnikova supruga nema pravo u 21 veku da bude zaposlena , sram vas bilo koliko je gvozdenovic i.njjegove bakamunde zaposli ..strucnih.. likova ili slabo pamtite ili ste toliko ZLI.

   Reply
   1. Valjevac

    Gospodine Marković,

    Nije greh da radi gradonacwlnikova supruga. Greh je svetiti se onom ko misli svojom glavom, a ne politički ispravim mozgom. Greh je svetiti se deci Pravobranioca tako što se njihov otac ostavlja bez egzistencije. To može da radi samo politička gamad, da ucenjuje egzistenvijalno. To dosad ni jedna vlast do ove mere nije radila. Moramo svi razmisliti o tome

    Reply
 3. Jadno

  A ti Ivkoviću kao ne bi prihvatio neku funkciju ukoliko ti ponude…. Nemoj biti licemeran.

  Reply
 4. Nako

  Није проблем да неко почне да ради, ја волим да сви имају посао и буду задовољни. Проблем је што нису сва места подједнако доступна свима. Госпођа ће бити примљена у суд, само зато што је градоначелникова супруга, а не на основу искуства и способности. Постоје правници са далеко више искуства и знања, али немају родбинске, кумовске нити политичке везе, и поред суда могу само да прођу, е у томе је проблем!

  Reply
 5. KLELOKLOTROKLEKLEBIS

  ivkovicu ZA TEBE JE KOSTIC INSTITUCIJA ,DOKTOR PRAVA,….i drzi se svog teksta a ne onih koji ti daju da procitas i promovises sebe na POGRESAN NACIN .SRAM TE BILO.

  Reply
 6. Sudac

  Vidim da su neki jako „upućeni“ u privatan život G-dina Gradonačelnika tj.njegove supruge.Izgleda da znaju mnogo više od njih samih.Na ovaj način pisati o nekome ko ima završenu Valjevsku Gimnaziju sa prosekom preko 4,90(jedno od najboljih odeljenja škole u toj generaciji), koje redovno upisao državni Pravni fakultet u Beogradu (oko 180-og mesta od 1200 kandidata na prijemnom ispitu) ,koje na početku druge godine postao roditelj ali ipak svojim radom i uz obilatu podršku Gojkovića diplomirao posle 5 godina ,a posle obavljenog stažiranja da bi se stekao uslov za pravosudni ispit,položio pomenuti ispit iz prvog puta je izuzetno pogano i bezobrazno.Zanimljiva bi bila biografija tih koji komentarišu takvu biografiju čisto da se vidi ko je kakav.

  Reply
 7. Kolonijas

  Bravo Darko !! Ponosim se tobom kakav si covek i drug !! Cuvaj svoj obraz posteno i dostojanstveno kao sto si i do sada radio. Ratko i Vera su posteni i dobri ljudi drago mi je i mnogo sam srecan kad vidim da jos uvek postoje ljudi koji se ne prodaju za malo marmelade.Bogu hvala ti nemas na koga da budes prodana dusa i los covek a pravda je pravda …. Spora ali uvek dostizna !! Ovi prigradski sto se slihtaju po strankama i prodaju nisu dosledni pisanja tvog imena i prezimena ovde na komentarima. Svi mi koji poznajemo darka znamo ko je on !!

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.