Od ponedeljka srednjoškolci onlajn, sedmi I osmi razred kombinovano

Od ponedeljka 13. septembra model nastave u valjevskim školama će biti promenjen. Srednjoškolci prelaze na potpuno onlajn nastavu dok učenici sedmog I osmog razreda osnovnih škola prelaze na kombinovanu nastavu.

Samo dve nedelje nakon početka školske godine u čak 40 opština u Srbiji, po odluci ministarstva doći će do promene  sistema nastave.

Medju 40 gradova je I grad Valjevo gde će od ponedeljka srednjoškolci u potpunosti preći na onlajn nastavu, a učenici sedmog I osmog razreda na kombinovani model što znači da će jedan dan ići u školu ,  a sledeći će biti onlajn.

Broj zaraženih u Valjevu svakodnevno se povećava , a shodno odluci ministarstva pre samog početka školske godine , svakog utorka lokalna samouprava dostavlja podatke ŠU koja potom prosledjuje iste ministarstvu. Ministarstvo po proceduri četvrtkom odlučuje o eventualnim promenama , na osnovu pristiglih podataka stim da se svakog petka saopštava odluka koja je doneta.

Ovo je spisak opština u kojima će đaci nastavu pohađati onlajn: Kladovo, Petrovac na Maldi, Nova Varoš, Priboj, Užice, Valjevo, Despotovac, Jagodina, Ćuprija, Paraćin, Svilajnac, Rekovac,Preševo, Novi Pazar, Bojnik, Veliko Gradište, Žabari, Boljevac, Zaječar, Knjaževac, Bajina Bašta, Prijepolje, Čajetina, Alibunar, Ljig, Bogatić, Ivanjica, Lučani, Doljevac, Niš, Bela Palanka, Vranje, Kraljevo, Raška, Tutin, Nova Crnja, Aranđelovac, Knić, Kragujevac I Topola.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.