Valjevske odbojkašice počele pripreme sa sledeću sezonu

ŽOK Srbijanka započela je i zvanično pripreme za novu takmičarsku sezonu. Ovaj odbojkaški klub može se pohvaliti članstvom sa više od 200 devojčica i prvim timom u kom igra većina mladih Valjevki potekla upravo iz ovog kluba.

Cilj seniorske ekipe Odbojkaškog kluba Srbijanka je jedno od prva tri mesta što bi im obezbedilo ulazak u Super ligu. „To je naravno moguće ukoliko naš kvalitet bude srazmeran ili bolji od kvaliteta ostalih ekipa koje se takmiče . S obzirom na naša dosadašnja saznanja mislimo da smo tu negde i da imamo šanse za ulazak“, kaže Milovan Rakić predsednik kluba.

U medjuvremenu u klubu su se desile i odredjene promene pa je tako klub napustila Tamara Blagojević koja je prešla u ekipu Kleka , Tamara Stanković je prestala da se bavi odbojkom, Iva Lazić najverovatnije prelazi u ekipu Kleka.

„Što se tiče pojačanja došla je Ivana Tadić koja se vratila iz Francuske, Tamara Krpović koja je i najjače pojačanje , tehničar , Andjela Stanović iz Ćuprije pozicija primača i srednjeg blokera, Kaća Rajević iz ekipe Uba. Fali nam iskusan igrač na poziciji primača i mi smo i dalje u potrazi. Pripreme su počele danas i odvijaće se na Pećini i hali Student, ozbiljan protivnik biće ekipe Radničkog , Rode i pojačana ekipa Batajnice“, kaže Rakić naglašavajući da će liga biti izjednačenija i da će kvalitet rada biti presudan.

Sezona počinje 15. oktobra, a u klubu navode da su želje jedno , a da je realnost ono što se pokaže na terenu. Klub se od početka oslanja najviše na svoje sopstvene snage pa je u klubu 212 devojčica koje aktivno treniraju . „Imamo i u školici još dece koja nisu registrovana . Imamo dve pretpionirske ekipe to su 2009. godište i mladje , pretpionirske 2008. godište i mladje , pinirsku, kadetsku i juniorsku ekipu“.

U raspodeli novca iz gradske kase ovaj klub dobio je 4 miliona dinara , a zapravo se radi o spajanju i zajednikom radu Srbijanke i Valjeva. „Novca nikad dovoljno u sportu, ali zavisi šta hoćete sa tim novcem. Neospornoo je da su veliki troškovi , ali naše opredeljenje je da se bazirramo na decu iz Valjeva. Od 20 registrovanih devojčica – 15 je iz Valjeva, to su valjevska deca .Klub bez svog podmaltka nije klub . Vidimo u svim sportovima da kad dodje do krize svi se osvrću na svoju decu. Mi imamo stav da se odpočetka oslanjamo na svoje igrače one koje smo od najranijih dana trenirali i spremali. Potpisali smo sporazum sa klubom Valjevo o zajedničkom radu na 4 godine i od grada smo dobili 4,3 miliona dinara. Podela je dogovor dva kluba  i mi u naredne 4 godine treba da dokažemo da li možemo to što kažemo , ako ne supemo onda ćemo se okrenuti više Valjevu. Mi za vrhunske igrače nemamo para. Mi pravimo svoje igrače. Naših 6 igračica je u Super ligi igraju za druge klubove , ovde su potekle“, objašnjava Rakić koji ističe da bez pomoći i uključenosti roditelja nije moguće sve realizovati: „Svi mi zajedno radimo, bez roditelja to ne funkcioniše.“

Trener Vladimir Medenica ističe da je okvirni plan da pripreme traju deset nedelja. „Plan je da pripreme obavimo u Valjevu jer zbog epidemiološke situacije mislimo da nije bezbedno da idemo negde dalje. Koristićemo Pećinu i halu Student kako bi se devojke usavršavale u tehnici i kako bismo mogli da krenemo sa prijateljskim utakmicama . Ovo je možda dodadan deo , ali je neophodna kako bi se igrači pripremili i fizički spremni dočekali sve zahteve. Korona je napravila generalno problem žeskoj odbojci , ne govorim samo o ovom klubu već uopšte u Srbiji. Koliko god da su oni dobijali neke individualne planove da sprovedu treninge to nije bilo dobro. Bila je prevelika pauza i tada je zabeležen i jedan veći broj povreda , izolacija i neadekvatno treniranje su uzeli svoj danak. Igralo se sa mnogo većim oscilacijama“, rekao je Medenica.

Marija Nenadović, pozicija dizača, koja je svoje prve odbojkaške dane počela u Srbijanci , a sada je igračica seniorskog tima kaže da iako su mlada ekipa imaju šta da pokažu:“Mlada smo ekipa, ali trudićemo se iz utakmice u utakmicu da opravdamo poverenje. Doveli smo par devojaka , najviše je nas iz Valjeva, videćemo da li ćemo uspeti da pojačamo poziciju primača. Nadamo se najboljem“.

1 comment on “Valjevske odbojkašice počele pripreme sa sledeću sezonu

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.