SMS:Objekat mora biti uklonjen

Stranka moderne Srbije izdala je saopštenje za javnost povodom postavljanja prodajnog objekta na ulazu u Gradski trg. Saopštenje prenosimo u celosti:

“Od  pre dana  je  u  gradu  Valjevu,  na  samom  Gradskom  trgu,  ispred  zgrade  Opštine , osvanuo  veoma ružan objekat.  Postavljen  tamo gde mu mesto nije, nudi našim sugrađanima elektronske cigarete.

To je nešto što je gradu, verovatno,  bilo preko potrebno.

Bez obzira što je gradska urbanistkinja došla iz drugog mesta trebalo bi da zna koja je funkcija Gradskog trga. Objekat je postavljen tako da smeta prolaznicima  i fizički i vizuelno. Ostaje nam da se pitamo kakav smisao za urbanističko planiranje i estetiku poseduje neko kome  je to profesija?

Pitamo:

 Da  li je objekat postavljen po Planu i programu postavljanja manjih montažnih objekata na javnim površinama?

Da li je raspisan javni konkurs za postavljanje objekta?

Na koji period je postavljen objekat?

 ( Nezvanično smo saznali da radi do 21:00  i da je postavljen kao stalni objekat, kako se prodavačica izjasnila:” ZAUVEK”)

Zahvaljujući  gradskim  vlastima  Valjevo  gubi svoj  identitet.  Poznat kao mesto po lepoti, po urbanizmu, da je sve na svom mestu, da je svako drvo posađeno prema planu ,ostaje nam samo da branimo od ovakvih nasrtaja na dušu  našeg  grada.

Zahtevaćemo da se ovaj objekat ukloni sa Gradskog trga . Ukoliko se vlasti budu opirale pokrenućemo peticiju za uklanjanje.

Ovo je naš grad i nećemo dopustiti da ga iko ruži. 

Stranka moderne Srbije  Valjevo

Snežana Spajić

član Šireg predsedništva Stranke moderne Srbije”

foto: Stranka moderne Srbije

11 comments on “SMS:Objekat mora biti uklonjen

 1. Nikola

  Slažem, se, zaista kako je moguće da se postavi ovakav objekat na trg, apsolutno je neverovatno da je tako nešto dozvoljeno.

  Reply
 2. Ana opet

  Je l’ to prikljucen na javnu rasvetu tj, na taj reflektor gradski?
  Koliko se sa slike vidi kabl napojni ide u tu kutiju?
  Dakle gradjani Valjeva placaju struju ili imate resenje ED Kraljevo o prikljucenju?

  Reply
  1. Mladen

   Izgleda da SMS-u, valjevskim novinarima i građanima Valjeva samo smetaju došljaci i niko ne vidi kako je kafić Menli kod Limenke zaposeo ceo prolaz, pola trabnjaka, pozabadao stubove od nadstrešnice na javnu zelenu površinu, muzicira se do kasno. A pored Menlija ima još veselih kafedžija koji rade šta hoće na našim trotarima, parking mestima, javnim površinama.

   Reply
 3. Coca

  S obzirom da se oglasila članica Šireg predsedništva SMS-a, sigurno će gradske službe postupiti po upozorenju.

  Reply
 4. Miloje Milojevic

  E ovo je vec bezobrazluk…Moracu i ja da posaljem zahtev za postavljanje slicnog objekta u kojem bi prodavao maglu…O ishodu zahteva obavesticu…Nadam se pozitivnom ishodu posto smo pred zakonom kao gradjani svi jednaki, problem moze da bude taj sto nisam sendvicar….

  ps: aktivirao sam svoje veze prema lubenicaru Glisicu…

  Reply
 5. Ivan

  Sto sta fali,zapalis do objekta,nalaktis se ovde na ovoj barskoj stolici,zamoras jednog dobrog avganistanca,I bole te k….c sto grad propada.

  Reply
 6. Davorin Williams

  Ovaj kontejner , ultra urban city-look. sigurno treba naci sebi mesto gde i pripada, ovde se radi o cinjenici da je ovo politicki korupcioni projekat, bez tendera itd…
  Ako IQos nema neko exlusvno pravo da se nalazi tu, onda svako drugi moze zatrarziti dozvolu i uskoro bi mogli imati na trgu izgled kineske morske luke i dokova punih kontejnera, sa kineskom, jeftinom i kvarljivom robom… EEE na centralnom Trgu !!!! Strasno !

  Reply
 7. Коста

  Ниси Ти грађанин. Ти си неписмени, самозвани грађанин, који као зна изборну статистику. Али истина је да је више неписмених грађана подржало владајућу изборну листу, него пензионера. Мани се онога о чему немаш појма, макар док се не описмениш.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.