Saslušan bivši predavač Petnice u svojstvu građanina

Istražni organi danas su saslušali B.S. bivšeg radnika Istraživačke stanice Petnica, koga je nekoliko nekadašnjih polaznica stanice označilo kao seksualnog zlostavljača u periodu od 2003. do 2014. godine.

On je danas u sklopu informativnih razgovora i prikupljanja obaveštenja koje je naložilo Osnovno tužilaštvo, saslušan u svojstvu građanina a ne osumnjičenog, pa nije lišen slobode. Prethodno, informativni razgovori obavljeni sa sa bivšim i sadašnjim direktorom Petnice, Vigorom Majićem i Nikolom Božićem.

Kako saznajemo, uz saslušanje B.S. istražni organi izvršili su pretres na više lokacija i zaplenili odgovarajuću tehničku oprema zbog pronalaženja materijalnih dokaza za tvrdnje koje su u svojoj ispovesti „Vremenu“ iznele bivše polaznice Petnice koje su navele da su zlostavljane od iste osobe.

Danas se novim saopštenjem za javnost oglasila i Istraživačka stanica.

„Osuđujemo svaki oblik seksualnog nasilja i bezrezervno izražavamo podršku žrtvama nasilja i njihovim porodicama. Nadležni organi su pokrenuli istražni postupak u vezi sa slučajevima koji su izašli u javnost i svi članovi kolektiva IS Petnica su im na raspolaganju. Žao nam je što nismo ranije prepoznali značaj ovog problema i preduzeli sve neophodne institucionalne mere. Obavezujemo se da upoznajemo javnost sa rezultatima svih koraka koje sada preduzimamo da zaštitimo učesnice i učesnike seminara u Petnici od nasilja“, stoji u njihovom saopštenju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.