Borci započeli štrajk gladju

Članovi Udruženja boraca rata od 1990.godine započeli su štrajk gladju . Saopštenje koje je ovo Udruženje izdalo tim povodom prenosimo u celosti:

“U centru Valjeva počeo radikalni demokratski štrajk glađu boraca Srbije u napravljenom šatoru sa istaknutim zahtevima na istom. Štrajkuje 10 boraca i invalida i jedan član porodice poginulog borca. Dosta je bilo obećanja, dugogodišnjih progona a posebno preko Valjevskog Osnovnog tužilaštva, lažnih nada u davanju garancija u pojedinim prodavnicama, problemi javnih izvršitelja i falsifikata, izrada Spomem obeležja u Beogradu gde jedno skloniš a drugo ne uradiš, nemanje zdravstvene legitimacije i nemogućnost lečenja itd.

Ostaćemo ovde dok se ne reše svi zahtevi za koje se borimo punih 15 godina i za koje nas nekada nisu primali na razgovor a za koje nam sada pojedini daju lažnu nadu.

Zahtevi:
1.izrada Spomen obeležja u Beogradu poginulim borcima i umrlim ratnim vojnim invalidima,
2.procesuiranje i otkrivanje građevinske mafije i Valjevu po dobijanju dokumentacije koju posedujemo a štiti ih OJT Valjevo i procesuiranje zaštićenih u OJT Valjevo u zadnje vreme,
3.rasprava oko odbijenih reklamacija u Gigatronu građanima Valjeva,
4.progon tužilaštva i ZOJT Indire Šulović i ostalih naručioca progona,
5.sudski i javni  izvršitelji i globa građana,
6.isplata ratnih dnevnica svima kojima nisu isplaćene u Kolubarskom okrugu,
7.osnivanje kancelarije za boračka pitanja,
8.izmena boračkog zakona, boračke penzije, borački dodatci, overa zdravstvene knjižice
9.zapošljavanje dece poginulih boraca, umrlih ratnih vojnih invalida, ratnih vojnih invalida i bolesnih i socijalno ugroženih boraca i
10.ostalo.

Gvozdeni puk Srbije,

Gvozdeni puk Valjevo i

Udruženje boraca Valjevo”

2 comments on “Borci započeli štrajk gladju

 1. Trecepozivac

  Bolje i efektnije bi bilo da su organizirali akciju čišćenja parka u centru grada pored Spomenika palim borcima kod Pio fonda.
  Zamjeniti dotrajale i polupane ploče po podu oko spomenika, kao i pocepane zastave na jarbolima, podne svjetiljke koje neke ne rade, prefarbati klupe, potkresati šiblje i posaditi novo cvece i u žardinjere okolo. Ukloniti smeće iz okolnog parka. Uposliti svog redara da vodi brigu o spomeniku i okolnom parku a ujedno bi isti bio i turistički vodič mnogim posjetiocima u našem gradu koji tuda prolaze a ima ih sve vise. Ovako sto bi narod rekao Svaka luda ima svoju zabavu. Nažalost.

  Reply
 2. bora

  gluposti…ovi zahtevi su gluposti…ko to Bradiću daje za pravo da procenjuje koji javni tužilac je podoban a koji nije…od kada to on procenjuje šta je zakonita gradnja a šta ne…s kojim pravom da neko ko je dete borca ima veća prava u zapošljavanju nego bilo koji drugi gradjanin Republike Srbije…U Kuršumliji…u mom selu bila je rasporedjana jedna pešadisjka jedinica 1999…bančili su i pjančili po ceo dan cela dva meseca…i sada da im se da borački dodak…pa jeste li vi uopšte normalni…sećam se odlično šta su ti ‚‚borci‚‚ doterali sa Kosova 1999…gomila pijandura koja čestito nije znala ni pušku da rasklopi…i kakve sada privilegije hoće…ne sporim za prava radnjenih, poginulih i invalida…ali dati ove privilegije nekome kao Dejan Milošević…Bradić i njihovim ‚‚saborcima‚‚ je ruganje zdravom razumu…

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.