SPS-JS: Pet razloga za ostavku i krivičnu prijavu protiv Miloša Milutinovića

Odbornik i šef odborničke grupe SPS-a Djordje Pavlović na konferenciji za novinare izneo je podatke o (ne)radu Radne grupe za rešavanje pitanja Apoteke i izrazio očekivanja da će zbog svega navedenog reagovati Javni tužilac. Ukoliko se to ne dogodi, u neko dogledno vreme, narednih desetak dana , odbornička grupa podneće krivičnu prijavu protiv predsednika Radne grupe i pomoćnika gradonačelnika  Miloša Milutinovića. Pavlović je ovom prilikom Milutinovića pozvao da podnese ostavku iz više razloga.

U poslednjim mesecima je gradsko rukovodstvo , po rečima Djordja Pavlovića, „bukvalno u bunar bacilo preko 120 miliona dinara novca gradjana, rešavajući šta dalje“. Kako je na jednoj od ranijih konferencija Pavlović izneo dokaze da je Radna grupa za rešavanje pitanje Apotekarske ustanove potpisala nezakonitu odluku o tajnosti ovoga puta on je ukazao na još nekoliko činjenica vezanih za ceo slučaj. Naime, Pavlović kaže da je pre svega zanimljiv slučaj člana 25 Poslovnika o radu koji su članovi potpisali.

„ U tom članu 25, piše da će članovi radne grupe pre svoje prve sednice potpisati izjavu o poverljivosti. To znači da je neko obavezao na ćutanje članove Radne grupe pre nego što će uopšte sesti da rade. Radna grupa sama donosi poslovnik , a ukoliko neko pre toga propiše poslovnik koji su sami trebali da donesu to znači da im je neko bukvalno naredio ćutanje. Dalje možemo zaključiiti da je rukovodilac grupe pomoćnik gradonačelnika Miloš Milutinović. Gle čuda. Pomoćnik koji je rukovodilac te radne grupe na osnovu poslovnika o radu, ispada da je to lice naredilo odnosno nateralo članove da ćute. Ja sad ne znam da li je to uradio iz bezobrazluka, bahatosti ili neznanja , ali mi ćemo ostati pri tome da on najmanje što može da uradi jeste da podnese ostavku. Ili ukoliko sam nema snage da to učini pozivamo gradonačenlnika da to učini“, rekao je Pavlović.

On je naveo i da je postavio odborničko pitanje – Kada je poslednji put održana sednica i koliko je sednica održala Radna grupa? „Odgovor je sledeći: Ovim putem Vas obaveštavam da je Radna grupa za analizu modela i rešavanja statusa Apotekarske ustanove imala poslednju sednicu 19.januara 2021. godine te da u periodu od februara do postavljanja odbornikog pitanja u maju nije bilo održanih sednica radne grupe. To je potpisao pomonik radonačelnika i rukovodilac grupe Miloš Milutinović. Dakle mi saznajemo da Radna grupa koja treba reši pitanje Apoteke od koga zavise milioni u ovom gradu se od 19 . januara nijednom nije sastala. Sastala se nula puta. Da li je ta Radna grupa zapravo „Neradna grupa“? Kako neko misli da ako se ne sastaje reši pitanje? Podsetiću da je prilikom formiranja radne grupe istaknuta obaveza da u roku od mesec dana podnesu Gradskom veću izveštaj o učinjenom. Prošlo je više od devet meseci. Jesu li podneli izveštaj?“, upitao je Pavlović.

Odbornik SPS-a zato smatra da postoji više jasnih razloga i povoda da Miloš Milutinović podnese ostavku, ali i dovoljno povoda za podnošenje krivične prijave.

„Dakle imamo tajnost podataka, probijanje rokova, odnosno nemamo Radnu grupu, odnosno ne sastaje se . Postavlja se pitanje kako će se rešiti problem Apotekarske ustanove? Takodje u Valjevu nema dežurne apoteke, a u gradu je vanredna situacija i to je trebalo da rešava Radna grupa. Da ne pričamo kolika se finansijska šteta  nanosi gradjanima plaćanjem troškova .Dakle, imamo direktnu višemilionsku štetu koja se nanosi gradu. Ja pozivam Javnog tužioca da se uključi jer je gospodin Milutinović nedelovanjem učinio krivično delo iz člana 361 KZ, a to delo se slikovito i lepo zove –Nesavestan rad u službi. Tako što je u periodu , od 19 janura pa do 14maja  Radna grupa se nije sastala , čime je nastala direktna šteta za grad Valjevo. Za ovo delo zaprećena je kana zatvora od 6 meseci do pet godina. Ukoliko to Javni tužilac ne učini mi ćemo biti dužni da kao odbornici podnesemo protiv istog krivičnu prijavu“, rekao je Pavlović.

Na pitanje Vamedie koliko će dugo čekati na reagovanje Javnogg tužioca Pavlović kaže da je to razumno i dogledno vreme. „Ako ne vidimo da se postupak pokrenuo za nekih et do deset dana bćemo prinudjeni da mi podnesemo krivičnu prijavu“, odgovorio je Pavlović.

Dragan Popović Pop JS izneo je stav da je sekretar Skupštine Branka Rosić, obmanula javnost, ali i prekršila proceduru i zakon zbog čega je Popović  podneo prijavu kojom traži njenu odgovornost.

Naime na sednici skupštine odbornik JS Dragan Popović za govornicom je ukazao da je prilikom podnošenja predloga za smanjenje odborničke dnevnice Snežana Rakić prekršila zakon jer je na predlog koji je podnela kao odbornica stavila pečat Skupštine. Popović je tada rekao da je došlo do zloupotrebe pečata i tražio da se tačka dnevnog reda povuče. Odgovor je dala sekretar Skupštine Branka Rosić koja je tvrdila da u poslovniku o radu nema čana koji se odnosi na pravo korišćenja pečata te i da samim tim nije došlo do prekršaja.

„Moralna predsednica Skupštine Snežana Rakić bori se za budžet kad su u pitanju odbornici, a kad je ona u pitanju onda da joj ostane primanje uz njenu platu za nekih desetak sati što provede mesečno u ovoj zgradi , primi nekih 85 000 dinara i to da znaju gradjani to joj je dodatak. Ali dobro , tako je kako je. Ipak ovde se radi o sekretaru Skuštine i ja sam to nazvao „Aferom pečat“, rekao je Popović koji je potom onovio sam dogadjaj sa sednice Skupštine.

On kaže da su navodi sekretara Skupštine neistiniti jer se pitanje upotrebe pečata ne uredjuje skupštinskim Poslovnikom već isključivo Zakonom o pečatu državnih organa . „ U skladu sa članom 2 tog Zakona pečat se stavlja na odluke i akta državnih i drugih organa , a nikako se ne može staviti na zahteve odbornika. Dakle sekretar Skupštine je ili pokazala ogromno neznanje ili je svesno pogrešno tumačila propise. U oba slučaja dovodi se u pitanje zakonitost rada i svih odluka od kada je ona sekretar Skupštine. To automatski povlači odgovornost i predsednice Skupštine jer je takvo lice predložila za sekretara. Sekretar je napravila težu  povredu dužnosti  iz radnih odnosa jer je svojim netačnim i stručnim objašnjenjem obmanula i dovela u zabludu javnost i odbornike. To zahteva njenu odgovornost i zbog toga sam podneo zahtev nadležnom organu za poketanje disciplinskog postupka protiv nje“, rekao je Popović.

53 comments on “SPS-JS: Pet razloga za ostavku i krivičnu prijavu protiv Miloša Milutinovića

 1. Mare

  Kad se ovi iz JS jave sa naknadnom „pameti“ verovatno sa bunga žurki u Jagodini.
  Razloga za krivičnu prijavu nema, nego Đole 2 je protiv Đola1 i žestoka je bitka za prvog čoveka sps u Valjevu koji se raspao posle katastrofalnog poraza od SNS na lokalnim izborima prošle godine. Treba se dodvoriti Dačiću. Gledajte u svoje dvorište,ovaj grad više nećete krasti.

  Reply
  1. Milan NN

   A najjace je sto sam cuo u prenosu „blatite mi stranku“ i nesto da se ne sme komentarisati Jagodina u Valjevu, kao da je JS zakonom zasticena od svega.

   Reply
  2. Malo bolji info

   Zna se ko je glavni, razloga za bitku nema. A krivicne ce tek da lete…

   Reply
   1. Da cujem

    Ko je glavni? Djole 1 ili Djole 2 ili Djole 3 ili ima jos neki Djole i poricete da vam se sps odbor raspada kako prica ceo grad, a prica je potekla od vasih clanova?

    Reply
  3. Milose Milutinovicu oplodi me

   Djordje Pavlovic nema sanse u toj trci, ali se nece sps usreciti ni sa drugim Milanovicem, dok treci Djordje Milicevic se ocigledno sprema da preleti u sns.

   Reply
  4. Mali Radojica

   Sta je sa slucajem Ruzic? Sve novine pisu o tome da je momak vise dao na iznajmljivanje kola, nego da ih je nova kupio, kad ce da odgovara za to, smena!!!

   Reply
  1. dragana

   Pop je nervozan zbog aleksandre, propustila sve bitne funkcije u vidraku, samo je gledao gde da je namesti da dobije što veću platu al da ne radi ništa. Koliko znam kada me šminkala tako je i rekla samo da sedim sa dobrom platom pa znaš ko sam ja. tako i bi i sada ćujem da u vidrak samo ide da primi platu a i mrsko je da sedi do 15h, pa gleda da je negde premeste gde bi je za isti posao platili više, u stvari to sedenje.

   Reply
   1. sveznalica

    uslov za koaliciju mu bio da mu cerka bude pomocnik direktora a on zamenik predsednika skupstine

    Reply
 2. Slobodan umetnicko ime mi je Boban

  Ja mogu da navedem 25 razloga zasto socijalisti nece nikad pobediti na nekim izborima u Srbiji u narednih bar 25 godina, dok se ne prodje dekontaminacija od njihovih losih odluka.

  Reply
  1. Dalton Dzo

   Jos Pavlovic da navuce tregere, pa da budu kao prava braca Dalton. Svakako im ne fale jos dvojica, imam odmah dva kandidata.

   Reply
 3. Dragica Markovic

  Sto vam sad smeta Branka, sta je ona zena kriva? Svi vam krivi za vasu propast.

  Reply
  1. Sram vas bilo socijalisti

   Napadaju Branku, a danas joj rodjendan. Lep poklon za rodjendan, nema sta, to je bas u maniru socijalista, da biraju datume i napadaju na datume!

   Reply
 4. Razlaz

  Tuzno je da se socijalisti i dalje ponasaju kao da nisu pali sa vlasti i kao da nece jos gore prolaziti na svakim sledecim izborima. Ovo busanje u grudi i lazno samopouzdanje samo govori koliko je tamo veliki haos.

  Reply
  1. Razumem materiju

   To sam ja provalio jos od prve sednice. Kao nesto su bitni, a u celoj Srbiji su marginalizovani, jos se malo sire ovde u Valjevu i u Surdulici, a svugde su propali kao testisi kroz naprskao donji ves, da budem kulturan. 😂😂😂

   Reply
 5. Bicu vam sutra bivsi

  Danas nisam u Valjevu, ali sutra kad se vratim idem u sps da se isclanim. Pavlovic nam nije dobar predstavnik i ne svidjaju mi se nastupi, a vidim da sve manje odbornika iz sps-a uzima ucesce u raspravi, sto jasno govori da nesto nije kako treba.

  Reply
 6. Zakleti komunista

  Socijalisti su nas obrukali. Predstavljaju se kao naslednici nase ideje, a gori su od svih kapitalista i ostalih, samo interes, samo fotelja i nista drugo.

  Reply
  1. Sam centar trece koleno ali pradeda sa sela

   Jutros si Djole nervozan, pa si dodao jos jedno „ha“ u nick? 😂😂😂 Vi ste pukli na izborima i tek cete da puknete na sledecim, samo gledajte, a bambija mozete da dobijete. 😂😂😂

   Reply
  2. Cao pozzz

   Pavlovicu, rasturili su vas na izborima, rasturaju vas i u svemu, pomiri se. Jos se ti malo koprcas, postujem, ali to je to, doslo vreme da se svode socijalistima racuni za tolike decenije.

   Reply
 7. Analiticar

  Narod ne voli sps. Bilo je potrebno da odu u opoziciju i da se narod udostoji i da im se suprostavi i to sad niko ne moze zaustaviti i oni su svesni toga, ovo pucaju iz coraka, jasno je i njima sad.

  Reply
 8. Gledam prenos redovno

  Ovog Pavlovica vise ni kolege ne podrzavaju, a cuo sam da zato nece ni da se javljaju za rec, jedino Mirkovic se sem njega iz sps-a sad javljao, jer ga boli otvaranje one pruge? 🤔😉😀

  Reply
 9. Dana

  Socijalisti po onome sto cujem u gradu nece na sledecim izborima osvojiti do deset posto u Valjevu.

  Reply
 10. Babino unuče

  A što glođu ovo pitanje oko radne grupe kao gladan pas oglodanu kosku, pa to još nije viđeno. Njihovo odborničko obećanje je bilo da će biti konstruktivna opozicija. Ako im je ovo što rade konstruktivno, slaba su oni opozicija. Samo se još dublje utapaju u mulj nakon što su im građani posle decenija i decenija rekli da prosto nisu zadovoljni njihovim radom i da ih više ne žele na najvišim gradskim funkcijama.

  Reply
  1. Na dijeti

   Placu za foteljama i reprezentacijama. Jeste primetili kako su smrsali od kad se ne krka na racun gradjana?

   Reply
 11. Provaljeni ste

  Milosa mozete samo da mrzite! On je jednostavno divan mladic i posten i o njemu samo imam reci hvale, avi ga pakujete, jer je kadar sns-a, provalili smo vas.

  Reply
 12. Nesa

  Sto vas ovaj narod ovde ne voli drugovi socijalisti? Ostade vam samo kozaracko kolo da se igra kad je neko obelezavanje i nista drugo?

  Reply
 13. Sima

  Kolika je plata Đorđa Pavlovića bila dok je bio sekretar Skupštine? Dakle nemojte se nuditi da budete deo vlasti u Valjevu. Provokacija sa prijavama je samo izlizani politički trik očajnih socijalista!!!

  Reply
 14. Muka mi je

  Joj bre!!! Prestanite da placete vise za tu dnevnicu i smanjenje, za dinar bi se i …

  Reply
 15. Zorana

  Mene interesuje da se ispita gde je bio Đorđe Pavlović i SPS u nastanku ovog problema i kolika je njihova uloga u tome. Sada kad su odstranjeni iz vlasti koja se kod njih otprilike stiče rođenjem, kao da su se oslobodili svih grehova koje su decenijama činili i koji sada stižu na naplatu!

  Reply
  1. I tako

   Odgovor vec znas, Zoranice. I tada je bio glavni SNS. SPS nije mogao tu da pridje jer im nisu ni dozvolili, jer su znali da ovi lepo namestaju posao nekom podobnom.

   Reply
   1. Analiticar

    Gde god je kakav problem tu su bili socijalisti. Ajde da ne komentarisemo njihove lazi od ranije, pogledajmo samo mandat sa naprednjacima 2016-2020, gde god su socijalisti vodili neki resor tu je debeo minus, a kod naprednjaka plus, pa jel treba jos sta dodati?

    Reply
    1. Srđan

     Jeste, naprednjaci upropastili sve od Poleta i onog čuvenog svinjca, pa preko Apoteke, Vidraka – trava kao u Džungli, do Kolubare – rade cevovod po trasi brzih traka, pa ce da napune betonom i da rade ponovo

     Reply
   2. Mojne druze stari

    O tome kako je sps i kome namestao sud upravo donosi odluku koliko sam cuo, onoj grupi, uhvacenoj za mito i korupciju. Zato mojne sa tim glupostima.

    Reply
 16. Jovana P

  Odbornik Bunga Bunga stranke mlati praznu slamu sa tim pečatom, koliko da kritikuje. A Pavlović se uhvatio apoteke k’o baba za lek. Misli odmah čovek, da ako nešto nije formalno zabeleženo – da je nečinjenje, kako kaže. Stvarno će oterati to malo članova što imaju..

  Reply
 17. Sanjam

  Milos Milutinovic je za vas institucija, buducnost grada, a vi mozete samo da ga mrzite.

  Reply
 18. Kaća

  Miloš Milutinović je jedan divan i pošten gospodin, dečko sa manirima. Ponos Srpske napredne stranke, a vama iz SPS-a upravo zato i smeta, jer vi takve u vasoj partiji niste imali, niti ćete imati. Kako ste počeli i ono malo članova sto je ostalo će vas napustiti.

  Reply
 19. nikolica

  Pavloviću sivi tiću kako ti je u RIK-U? Kako ti je u Valisu? Kako je na odborničkim dnevnicama? Kako ti je sa skupštinskim komisijama? Imaš čoveče primanja sa 4 strane i sve 4 su iz državne kase i ti si nam
  se našaoo da nam pričaš o moralu i vrednostima! Parazitiraš od para nas poreskih obveznika od završetka studija jer imaš drugara koji je u BG na visokoj koti u jednoj službi i koristiš svaki trenutak da udaraš po SNS-u dok se mi ugovorci, omladinci SPS-a svaki mesec tresemo hoce li nam biti produženi ugovori jer svako tvoje blebetanje puca po našoj stranci a tebi baš lepo, imaš primanja iz 4 izvora.

  Reply
 20. Dodje mi da preletim

  A sta cemo sa 300 odbeglih naprednjaka? 150 isclanjenih su oni iz Krusika sto su dobili otkaze. Da li je i njih Pavlovic oterao, mozda su preleteli u SPS?

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.