Asfaltiranje puta do Divčibara

Počeli su radovi na rekonstrukciji 12,5 kilometara puta od Krčmara do Divčibara, koje je 23. marta u Divcima, najavio predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić.

Prilikom obilaska radova na izgradnji saobraćajnice Iverak-Lajkovac, predsednik Vučić je najavio brojne investicije za Valjevo i Divčibare, među kojima je i ovo asfaltiranje.

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković i rukovodilac Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu Branko Vuković su obišli započete radove, koji su otpočeli od Divčibara posle benzinske pumpe i nastaviće se do Krčmara. Tu će se put spojiti sa rehabilitovanom deonicom od Belega do Bogdanovića brda, koja je urađena 2018. godine.

Asfaltiraće se 12,5 kilometara puta od Krčmara do ulaska na Divčibare, a vrednost radova je 392 miliona dinara bez PDV-a. Rehabilitaciju puta finansira JP „Putevi Srbije“, a izvodi Preduzeće za puteve „Valjevo“. Pored asfaltiranja biće rešena i drenaža puta. Rok za završetak je 120 kalendarskih dana. Zbog radova na ovoj deonici puta od Krčmara do Divčibara, saobraćaj će se odvijati usporeno, sa postepenim propuštanjem vozila i manjim zastojima.

Inače, rekonstrukcija puta za Divčibare preko Rajkovića je započela 2018. godine, presvlačenjem kolovoza od Belega do Petnice, a potom i asfaltiranjem do Krčmara. Sanirana su i klizišta u Paunama i Klincima.

Ovi radovi su veoma značajni za Mionicu i Valjevu, preko čije teritorije prolazi regionalni put za Divčibare, ali i za ovo turističko mesto na Maljenu, jer će sada još brže i bezbednije do njega dolaziti brojni turisti iz pravca Beograda i Novog Sada.

Ovo je važan podsticaj za razvoj turizma na Divčibarama, u koje se proteklih godina ulaže dosta novca, a vlada i veliko interesovanje investitora, koji zidaju brojne apartmane. Boljoj ponudi Divčibara doprineo je i sada već uspešan rad hotela „Crni vrh“, u vlasništvu porodice proslavljenog košarkaša Miloša Teodosića i ski staza „Crni vrh“, ali i brojni drugi sadržaji koji se nude posetiocima.

Grad Valjevo

7 comments on “Asfaltiranje puta do Divčibara

 1. Ica smekerica

  Jel vidite da se dostojanstvo isplatilo? Udostojili ste se i usprotivili socijalistima u Valjevu prvi put i vidite kako stizu dobre stvari za grad?

  Reply
 2. Mladen

  A sta je Vukovicu s Suvoborskom ulicom? Imas li oci kako ulica izgleda? A pricamo o Divcibarama,turizma,razvoju I ostalim….Kako proci Suvoborskom na putu za Divcibare?

  Reply
 3. Taki

  Obećano, najavljeno i učinjeno. To je pokazatelj odgovornosti svakog gradskog rukovodstva u odnosu prema potrebama građana, a danas se u Valjevu zaista radi dosta više nego prethodnih, usudiću se da kažem, decenija.

  Reply
 4. Пера

  Да ли се пут до Дивчибара „само“ асфалтира или се реконструише, проширује и асфалтира, како је обећао Председник?

  Reply
  1. Анонимни

   Put se radi bukvalno iz pocetka-nije sminkanje vec kompletno skinut asfalt pa nabacen dobar sloj tucanika koji je neophodan za takav put,pa ivicnjaci … uostalom,nije ti daleko ako si iz Valjeva pa ti prosetaj pa se uveri… pozdrav sa kraljevog stola

   Reply
 5. Boki

  A kada će ovo biti završeno. Evo danas je 22.10. a svuda je najvljivano da će radovi trajati do 01. Oktobra?
  Ima li neko procenu da kada će ovaj putni pravac biti zatvoren?

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.