Dveri:Privreda u kolapsu protesti u usponu

GO Dveri izdao je Saopštenje za javnost u kome izražava podršku gradjanima koji su proteklih dana protestovali boreći se za pravo na rad. Saopštenje prenosimo u celosti:

“Kako je jedno od osnovih načela “SRPKOG POKRETA DVERI” stvaranje uslova za razvoj privatnog preduzetništva sa posebnim osvrtom na lokalne zajednice GO DVERI iz Valjeva podržava miran i dostojanstven protest preduzetnika i malih privrednika grada Valjeva i okoline.

Najugroženije delatnosti,ugostitelji,firezerski saloni,muzičari,ivent industrija i sve što je sa njom povezano,zanatske radnje,poljoprivreda i ostali mali biznisi ukazali su Gradskoj Upravi na probleme koji su proslavili svoj prvi rođendan a od opštinskih vlasti nisu dobili nikakvu pomoć za sve vreme nedaća izazvanih Korona virusom.Gradske vlasti su upoznate sa svim problemima a do protesta pivrednika izlaskom na ulice nisu preduzimale odgovarajuće mere,ili ih uopšte ni razmatrale nisu,kako bi zaštitili one koji pune budžet,koji ostvaruju 43% BDP-a Republike Srbije.U cilju ukidanja parafiskalnih nameta nisu uadile mnogo,nisu se odrekle zakupnina ili delimičnih umanjenja istih a za dobar deo ovih nameta se samo oni pitaju.Nisu se udostojili da organizuju neku akciju sa ciljem da pomognu najugroženijim oblastima privrede i poljoprivrede koja je u kolapsu.

Da su privrednici privrženi svome gradu pokazali pre godinu dana kada su za nekoliko dana prikupili novčanu pomoć za zdravstvene radnike od preko 11 miliona dinara novčanih sredstava i dodatno nekoliko miliona materijalnih dobara.Kako se raspolagalo tim novcem u delu nenamenskog trošenja oko 2 miliona dinara poznato je svima.

Da li su takvi privrednici zaslužili od gradske vlasti jednu zajedničku molbu upućenu vladi RS,molbu za pravo na rad oceniće oni sami i šira javnost.Zahtevi precizno definisani i sa rokom za primenu imaju smisla,molbe su komične.

Pomoć privredi bi se sastojala u direktnim davanjima privrednicima,otpisom poreza i doprinosa za vreme trajanja vanrednog stanja i najmanje još tri meseca nakon toga.Ovo je samo deo minimalnih zahteva,konačna šteta i pomoć zahteva ozbiljan i detaljan obračun.

Stanje u kome smo sada je teško,izlazak na proteste je jedini način da se skrene pažnja,ukaže na probleme i omogući opstanak preduzetnika i malih firmi.

GO DVERI će biti uz sve privatne firme i zahtevaće od gradske vlasti izveštaje šta su uradili da bi zaštitili male poslove,svoje građane,pravo na rad,pravo na život,pravo da podsete na svoje probleme i da pokažu nezadovoljstvo nebrigom onih koje plaćaju.

GO Dveri“

6 comments on “Dveri:Privreda u kolapsu protesti u usponu

 1. Prrduzetnik

  Hvala Dverima,konačno da se neko setio i preduzetnika.Nisam do sad glasao za Vas ali posle ovoga jedva čekam izbore da Vas ja i moje kolege preduzetnici podržimo.Jedini ste koji niste bili u vlasti,koji ste čisti i vreme je da takvi ljudi prruzmu vlast da ova država vec jednom ugleda svetlo dana.

  Reply
 2. Ugostitelj

  Bravo za Dveri,sve sto ste rekli to nas sve muci.Jedino svetlo na kraju tunela ste Vi Dveri.

  Reply
 3. Aca

  Postoji državna pomoć za privredu, za naše najstarije, a sada i za nezaposlene. Vi iz dveri samo manipulšete zato vas i građani neće.

  Reply
  1. Preduzeznik

   Mi ne zivimo od milostinje,minsmo zaposleni drzavi redovno moramo izmiriti obaveze od kojih i Vi zivite i ceo drzavni aparat.Mi samo trazimo pravo na rad a ne da budemo diskriminisani a plate radnicima i obaveze moramo izmiriti.Ali Vama to na zalost ne vredi pricati jer Vi izgleda samo cekate pomoc i od toga zivite,niste naucili i me znate sta znaci raditi.

   Reply
 4. sin anarhije

  Pomoc od 7000 dinara . pa prijatelju moj jedan ulazak u prodaVnicu i to onaj NORMALAN, kosta od 1000-2500 dinara , a vi penzioneri sto jedete dnevno kao vrapci i sebe zovete gradjanima, to sigurno niste …. vi zivotarite od danas do sutra vodeci se onom cuvenom balasevicevom SAMO DA RATA NE BUDE ….

  Reply
  1. Станко Ранковић

   еура,помоћ странцима је у тој валути,или ме зезаш.

   Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.