Sutra ističe rok za predloge

Rok za podnošenje predloga za dodelu Nagrade grada Valjeva ističe sutra u 15h. Predsednica Komisije za dodelu nagrada grada Zorica Jocić kaže da predlozi pristižu, a da je očigledno da su mnogi čekali poslednje dane za predaju.

Zorica Jocić

Predsednica ovogodišnje Komisije za dodelu nagrada grada Zorica Jocić podsetila je da je Konkurs o dodeli Nagrade grada Valjeva je objavljen na sajtu grada, a istovremeno i u listu „Napred“ 28. januara. „Nagrada grada Valjeva dodeljuje se svake godine povodom proslave praznika grada Valjeva, 20. marta. Može biti dodeljena pojedincu, grupi za zajedničko delo ili pravnom licu, a može se dodeliti istom subjektu više puta. Nagradu može dobiti lice koje je državljanin Republike Srbije i koje ima prebivalište na teritoriji grada Valjeva ili je imalo prebivalište na teritoriji grada Valjeva u periodu dužem od 10 godina. Izuzeto od ovih slučajeva, nagrada može biti dodeljena pojedincu ili grupi koji ne žive u Valjevu, ali su svojim radom doprineli promociji grada Valjeva“, rekla je Jocić.

Nagrada grada Valjeva se dodeljuje  za delo koje predstavlja  najvrednije dostignuće u Valjevu u oblastima: privrede, poljoprivrede, obrazovanja i vaspitanja, stvaralaštvo i postignuće učenika i studenata, nauka, inovacija i pronalazaštva, urbanizam i arhitektura, zaštita životne sredine, medicina i briga o zdravlju, socijalna zaštita i humanitarni rad, humanost, umetnost i kultura, čuvanje i negovanje tradicije valjevskog kraja, informisanje i društveno angažovanje i sport.

Nagrada se dodeljuje  za delo ili postignuće koje je postalo dostupno javnosti  u periodu od 1. januara do 31. decembra godine koja prethodi godini u kojoj se dodeljuje nagrada.U jednoj godini dodeljuje se najviše 14 nagrada i to po jedna nagrada za svaku oblast.

Komisija koja odlučuje o nagradama broji 11 članova i ove godine je formirana nova . „Procedura je takva da ćemo mi izabrati iz pristiglih predloga one za koje verujemo da su ispunili kriterijume za dodelu i proslediti ih Skupštini koja će potom odlučivati. Ono što je nama jako bitno to je da grad pokaže da dodeljujući nagrade i pozivajući da se predlozi dostave , grad zapravo uvažava ljude , njihova dela , postignuća u različitim oblastima i da je gradu stalo do takvih ljudi“, rekla je Jocić .

Ona nije mogla kaže koliko je predloga do sada stiglo jer se predlozi dostavljaju na pisarnicu Gradske uprave i još uvek nisu izneti pred Komisiju, ali je naglasila da je tokom jutraa dobila informaciju da je veliki broj predloga stigao u toku jučerašnjeg dana i izrazila očekivanje da će tako biti i sutra.  

10 comments on “Sutra ističe rok za predloge

 1. Prosvetni inspektor

  Tuzna slika naseg grada i jos tuznija komisije za dodelu nagrada, kroz fotografiju doticne koja u svom liku i delu nema ni V od Valjeva niti G od Grada. Bilo jednom jedno Valjevo..i bio jednom jedan Grad.

  Reply
 2. sin anarhije

  Najvece selo u Evropi deli nagrade za naj gradjanina … tragikomedija vrhunskog kvaliteta u situaciji kad imate par hiljada potpuno siromasnih koji cute i kriju sopstvenu sramotu , glavnu gradsku ulicu u rovovima, nemate javne wc-ove , uredjene pijace, halu sportova , pozoriste ,dovoljno parkinga i gomilu drugih osnovnih infrastrukturnih manjkova koja neko naselje treba da definise gradom …. sa druge trane, jedne iste privatne firme se bogate bez prestanka na ustrb slabo placenih radnika i jos dele priznanja izmedju sebe da se osecaju elitom …

  Reply
 3. Prosvetar

  A šta to fali liku i delu dr Zorice Jocić? Možda Vama „prosvetni inspektore“ smeta što je ŠU Valjevo najbolja ŠU u Srbiji? Možda Vam smeta što „dotična sa fotografije“ časno i stručno radi svoj posao? Možda Vam smeta komisija koja je nepristrasna i otkud uopšte znate ko je u komisiji pa komentarišete? Pričate napamet, vređate ljude koje i ne poznajete. Ne znam ko je u komisiji i nije ni bitno ako vidim da je na čelu dr Zorica Jocić ne sumnjam u objektivnost i profesionalnist. Sramno je vređati nekoga i potpisivati se sa „prosvetni inspektor“ jer to sigurno niste. Ako ste hrabri toliko i stojite činjenicama iza svojih reči, napišite svoje ime i prezime. Iza istine se ne krije, samo iz laži.

  Reply
  1. Prosvetni inspektor

   Postovani ili postovana,
   Drago mi je da ste dosledni stavovima koje zastupate pa ste se ispod hvalospeva o liku i delu doticne i potpisali. Sto se tice vredjanja clanova komisije,ja razumem da ste pristalica kolektivne odgovornosti i generalizovanja stvari, ali molim Vas da mi ne inputirate ono sto nisam napisao niti da doticnu krijete iza pomenutih clanova o kojima, moram priznati, veomamalo znam. Tema je bila “slika“ komisije kroz fotografiju doticne koja ih predstavlja. O bojektivnosti, profesionalnosti i strucnosti doticne, ne bih ovom prilikom, jer za to je potrebno mnogo vise prostora. Ali Vam obecavam, da kada budem nasao vremena, rado cu o tome pisati. I to u nastavcima. Jer isitina tj. karijera doticne odnosno cinjenice o „Razvojnom putu Bore Snajdera“ to svakako zasluzuju. Zelim Vam svako dobro.
   p.s.
   Pozdravite Melin Monro, nadam se samo da se G-djaMarkovic nije “pomesala“ sa doticnom.

   Reply
 4. Dragutin

  Komisija ima zadatak da nakon nekoliko godina bruke vrati ugled samoj nagradi i zelim im srecu!

  Reply
 5. Mitar

  Tezak zadatak pred tim ljudima. Neke znam, ali vecinu ne znam. Nece me mnogo znaciti to, koliko odluke. Nadam se da ce se sto puta premeriti, pre nego se bude seklo.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.