Projekti iz Mionice deo plana “Srbija 2020-2025”, vrednog 3,2 milijarde evra

Mionica učestvuje sa više projekata u investicionom programu “Srbija 2020-2025”. Realizacija dela programa posvećena komunalnim pitanjima u 65 lokalnih samouprava, vredna 3,2 milijarde evra,  poverena korporaciji CRBC iz NR Kine.

Ugovorom koji su potpisali ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović i direktor kineske građevinske korporacije CRBC Džang Sjaojuen biće omogućeno projektovanje i izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, kanalizacione mreže i pumpnih stanica na 73 lokacije, kao i sanacija ili izgradnja regionalnih deponija na šest lokacija.

Projekti s kojim je opština Mionica konkurisala u okviru programa “Srbija 2020-2025” odnose se na upravljanje otpadnim vodama kroz izgradnju kanalizacije i kanalizacionih kolektora u Mionici i Banji Vrujci.

Kvalitetniji život građana Mionice i zaštita životne sredine spadaju u najveće prioritete naše lokalne samouprave. Održivo uklanjanje otpada i odgovorno upravljanje otpadnim vodama ključno je za razvoj turizma u našoj varoši i Banji Vrujci, i predstavlja naš zalog za budućnost naše dece.  I zato smo izuzetno zahvalni predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije što su naše projekte uvrstili u investicioni plan “Srbija 2020-2025”. – rekao je tim povodom predsednik opštine Mionica Boban Janković.

1 comment on “Projekti iz Mionice deo plana “Srbija 2020-2025”, vrednog 3,2 milijarde evra

  1. Pera

    Pa dokle više ? Nadobijali ste se para barem 10x više nego što vam je budžet !!!
    Pa i ove projekte su vam drugi uradili a država to platila !!!
    Onda nije čudo : ” I zato smo izuzetno zahvalni predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije što su naše projekte uvrstili u investicioni plan “Srbija 2020-2025”. – rekao je tim povodom predsednik opštine Mionica Boban Janković. “

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.