Vakcinacija sledećih prioritetnih grupa

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić najavila je  da će vakcinacija za sledeću prioritetnu grupu, u kojoj su prosvetni radnici, pripadnici MUP-a, Vojske Srbije i predstavnici medija, početi danas, uputivši apel građanima da se prijave u što većem broju.

Brnabić je prilikom obilaska Osnovne škole „Milan Munjas“ na Ubu, navela da su predstavnici medija, posebno oni koji su stalno na terenu, uvršteni u prioritetnu grupu, nakon apela medijskih udruženja, ali i na molbu predsednika Republike Aleksandra Vučića.

Ona je, ističući da od sutra kreće masovna vakcinacija stanovništva, pozvala građane da se u što većem broju prijave jer ćemo se, što se imunizacija obavi efikasnije, brže vratiti normalnom životu.

Predsednica Vlade je izrazila očekivanje da ćemo uspeti da se tokom 2021. godine, u zdravstvenom smislu, vratimo u stanje pre pandemije koronavirusa.

Premijerka je posebnu molbu uputila prosvetnim radnicima da se u što većem broju prijave za vakcinaciju ili kod svojih školskih uprava ili preko portala eUprave, elektronski ili telefonski, jer je to sistem koji u ovom trenutku savršeno funkcioniše.

Počeli smo da pozivamo na vakcinaciju građane koji su izrazili interesovanje za to, navela je premijerka i dodala da je vakcinacija jedini način da se omogući da ljudi što bolje obavljaju svoj posao čuvajući svoje i zdravlje svojih porodica.

Preuzeto sa :www.srbija.gov.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.