Zbog korone Javna rasprava o budžetu onlajn

Javna rasprava o nacrtu budžeta za 2021. Godinu biće ove godine održana onlajn , odnosno kako je objašnjeno na sednici Veća zbog epidemioloke situacije neće biti moguće organizovati je na uobičajene načine kao prethodnih godina.

INicijative , predlozi, sugestije I komentari za izmene I dopune nacrta Odluke o budžetu za 2021.godinu mogu se dostaviti na elektronsku adresu budžet.pitanja@valjevo.org.rs, na adresu Grad Valjevo Karadjordjeva 64 sa naznakom „Predlozi za izmene i dopune Nacrta odluke o budžetu grada Valjeva za 20121. godinu  ili se mogu predati na pisarnici Gradske uprave.

Kako je objšanjeno na sednici Veća , gradonačelnik će rešenjem oformiti komisiju koja će odgovarati na sve pristigle predloge, primedbe i sugestije . Njihov odgvoor biće u formi Izveštaja takodje objavljen na internet stranici grada Valjeva.

Poslednjih godina javna rasprava održavana je u skupštinskoj sali u zgradu Uprave , a na žalost eveidentno je bilo slabo interesovanje gradjana. Razlog u sve većoj nezainteresovanosti gradjana bio je najpre u činjenici da nikada predlozi nisu prolazili , a potom u protekle 4 godine javnoj raspravi sem načelnika budžeta  i načelnice odeljenja za razvoj koji su samo službenici u Upravi i nemaju pravo uticaja na kreiranje pozicija u budžetu,  nikada nije prisustvovao niko od onih koji su budžet kreirali, ni gradonačelnik ni članovi Veća.   

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.