Novi član Gradskog veća

      9 коментара на Novi član Gradskog veća

Nakon što je ostavku na mesto u Gradskom veću podneo Miroljub Milovanović poljoprivrednik iz Taora , na njegovo mesto Skupština grada izabrala je  Branka Vukovića, diplomiranog agroekonomistu  iz Valjeva.

Branko Vuković

U njegovoj biografiji se navodi: 

Vuković je rodjen 11.02.1980. u Valjevu. Otac dva deteta.  Završio „Prvu osnovnu“ školu (nekada „Žikica Jovanović Španac“) a zatim srednju „Ekonomsku školu“ Valjevo, smer ekonomski tehničar.

Studirao „Poljoprivredni fakutet“ Univerziteta u Beogradu, smer Agroekonomija. Ceo proces studiranja pratilo aktivno učestvovanje u raznim oblicima stručnog usavršavanja. Bio potpredsednik „Medjunarodne organizacije sudenata poljoprivrede“ (IAAS). Organizovao brojne seminare u zemlji za hiljade stranih studenata. Držao predavanja o poljoprivredi Srbije u preko 20 zemalja Evrope o čemu svedoče brojne diplome i sertifikati. Radio na projektima sa Institutom „Zemun  polje“ i „Institutom za ratarstvo i stočarstvo Novi Sad“. 

Radio na projektima za održivi razvoj na osnovu čega je bio gost Medjunarodne organizacije za hranu i poljoprivredu u Rimu (FAO).

U zgradi Evropskog parlamenta u Briselu učestvovao na debati o razvoju Balkana i pripremama za ulazak u EU.

Kao dugogodišnji član „Fonda za doškolovavanje mladih poljoprivrednika Borka Vučić“ aktivno radio na edukaciji poljoprivrednika, slanju mladih na prakse u inostranstvo, kao i na pomaganju istih u vidu poklanjanja tehničkih sredstava i stočnog fonda.

Bio u konstantnoj vezi sa Ministarstvom poljoprivrede i tadašnjom ministarkom Ivanom Dulić-Marković sa kojima je saradjivao na mnogim projektima vezanim za poljoprivredu.

Takodje je saradjivao sa svojim fakultetskim mentorom, prof. Dr. Miladinom Ševarlićem na mnogobrojnim projektima od kojih su najbitniji organizacija „Svetosavskog sabora  poljoprivrednika“ u Sava Centru koji su bili posećeni od strane hiljade posetilaca i učesnika, kao i ambasadora, državnika i vidjenijih privrednika.

Radno iskustvo u sferi poljoprivrede najviše je vezano za prehrambenu industriju. Praksu je završio u Italiji i Sardiniji u preko 30 vinarija, fabrika za  proizvodnju mesa i mlečnih proizvoda i paradajza o čemu takodje govore dobijeni sertifikati.

U Belgiji je usavršio poznavanje proizvodnje piva gde je proveo odredjeni deo studija i imao priliku da se upozna sa radom preko 30 velikih pivara.

Vuković je na mesto u Veću došao sa kvote SPAS-a koalicionog partnera SNS-a.

9 comments on “Novi član Gradskog veća

 1. Hiram

  U ovoj biografiji jedino ne piše gde je ovaj čovek zaista i radio. Sve neki seminari i konferencije.

  Reply
  1. Tijana VA

   Ovo sto sam ja procitala vise znaci nego da je radio u bilo kojoj firmi. Nije poenta gde je radio vec kakvog iskustva ima sa pojoprivredom. A sa ovakvim rezimeom ima verovatno i zavidno radno iskustvo. Dosta mi je ovih sa debelim radnim “iskustvom”! Podrska za mlade strucne Valjevce!

   Reply
   1. Hiram

    Iz ovoga što je napisano se ne vidi radno iskustvo. Ovo što piše jesu zbrda-zdola nabacane informacije kako bi se zapravo izbeglo da se kaže nešto o radnom iskustvu. Što bi Šekspir rekao, mnogo buke ni oko čega.

    Reply
 2. Stanko Ranković

  Zaista nam je dosta ovakvih biografija.Bio u vezi sa,bio na praksi,bio član fonda,radio sa,saradjivao sa i največi domet organizacija Svetosavskig Sabora Poljoprivrednika,drzao seminare u preko 2o zemalja i na kraju dopao na državne jasle tj.oduvek je tamo.Gde si momče zaradio novac ako jesi,na kom radnom mestu,u kojoj firmi,koji je projekat iz tvog repertoara implementiran u praksi i donosi dobrobit društvu i zasto si član spasa,zbog ove funkcije ili ideologije.Bruka i sramota.

  Reply
 3. Milan

  Radio u projektima “Kako uzeti novac”… Pun svet strucnjaka sa famoznim seminarima,putovanjima I ostalim uhlebljenima ….Trla baba lan sto bi rekli…Nikola Kuca je za njega master poljoprivrede

  Reply
 4. Profesor

  Sad ocekujte onog drugog strucnjaka iz Spasa,vlasnika onog objekta u centru grada,sto bi da pravi 3 opstine u Valjevu. Ne moze ostati ziv covek kad pocne da mlati slamu kako je ovaj clan veca najbolji strucnjak u istoriji Valjevske poljoprivrede

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.