Lokalni front:Šta to nismo videli na Skupštini grada 30. novembra?

Izveštaj sa sednice Skupštine na zvaničnoj prezentaciji Grada Valjeva jedva da je nešto kraći od same sednice, navodi u saopštenju za javnost Lokalni front i dodaje:

“Bivši i doskorašnji koalicioni partneri su se, opravdano zabrinuti za sopstveno zdravlje, lako dogovorili da sednicu zbrzaju. Od svih tačaka dnevnog reda najviše vremena oduzela im je procedura tajnog glasanja za novog člana Gradskog veća.

Ljubomir Radović, odbornik Lokalnog fronta Valjevo, sednici nije prisustvovao zbog propisane mere izolacije i karantina u kojem se nalazi. U nekim drugim uslovima, svakako bi govorio o izvršenju budžeta grada za devet meseci. Najpre o onome što je Lokalni front Valjevo kreatorima budžeta najavio još u decembru, na javnoj raspravi. Tada smo upozorili da će predizborni budžet, „pravi bum u Valjevu“, završiti kao BUĆ!

Za kapitalne investicije u 2020. godini bilo je potrebno 925 i kusur miliona. Za devet meseci, u programu 3, Lokalni ekonomski razvoj, od utrošenih 13,5 miliona, na čuvenu industrijsku livadu u Popučkama otpalo je svega nešto preko 2 miliona (Premda nam nikada nije jasno koji prostor je u pitanju kada se pomene industrijska zona, jer se stalno meša sa privrednom zonom „Stefil“).

Ostatak do 13,5 miliona pojeli su projekti za inkluziju, zapošljavanje i bolje (najzad!) upravljanje finansijama grada.

Nismo zapazili sredstva za budući putnički aerodrom u Divcima. Ali, ima vremena…

TREBALO JE DA ČUJETE I PREDLOGE LOKALNOG FRONTA VA

(KOJI NISU SMELI DA PROĐU)

U pripremi svake sednice aktivno učestvuju skupštinska stalna radna tela. Lokalni front ima predstavnike u dva takva tela: komisiji za budžet i finansije i komisiji za urbanizam, komunalne delatnosti i zaštitu životne sredine.

Obema komisijama podnet je istovetan predlog: da Grad Valjevo konačno imenuje svog predstavnika u skupštinu akcionara HK „Krušik“. Za one koji ne znaju, Grad od 2014. godine poseduje akcije „Krušika“ vredne preko 825 miliona, koje do sada nisu čak ni knjižene kao imovina Grada.

Predlog koji su svojim komisijama podneli Jasminka Nedeljković, diplomirani ekonomista, i Dragan Vasiljević, arhitekta, podrazumeva da Grad u skupštini akcionara „Krušika“ ima člana koji će, osim prava predviđenih zakonom i statutom „Krušika“, moći da prati postupak zamene goriva u davno zastareloj energani „Krušika“ i o tome obaveštava i građane Valjeva.

Zašto je ovo važno? Odgovor na ovo lako ćete naći među aktuelnostima na stranici www. lokalnifrontva.rs pod naslovom „Konkretno.Odmah“.

Dragan Vasiljević imao je još jedan predlog: da komisija, koja u opisu poslova ima i zaštitu životne sredine, zahteva od Skupštine grada da utvrdi zašto nije realizovan zaključak usvojen na 36. sednici prethodnog saziva održanoj krajem prošle godine. Svi detalji takođe se nalaze ispod naslova „Konkretno.Odmah!, a opisuju sudbinu jednog neostvarenog jednoglasnog zaključka skupštine grada kojim je, na  predlog Ljubomira Radovića, gradska uprava zadužena da donese odluku o načinu upozoravanja građana Valjeva na  opasne koncentracije zagađujućih čestica u vazduhu.

Predlozi nisu naišli na razumevanje predsednika komisija (u obe predsedava šef odborničke grupe SNS, Radoica Rstić). Ni ostali članovi komisija, izgleda, nisu ova pitanja smatrali važnim, pa ona tako nisu dospela ni do dnevnog reda sednica radnih tela.

Da ga okolnosti nisu sprečile, Ljuba Radović bi iskoristio svoje pravo  i zatražio da se oba predloga postave na dnevni red sednice skupštine od 30. novembra.

Ne bi ni tada, verovatno, ovi predlozi bili prihvaćeni. Ni nove koalicije, pa ni neke nove „opozicije“,  ne žele, ne umeju, a izgleda i ne smeju,  da se bave, čak ni da govore o problemu zagađenja vazduha u Valjevu. Nije ih, najzad, bilo na Građanskoj skupštini koja se u subotu, 28. novembra, bavila isključivo problemom aerozagađenja u Valjevu.

ZAŠTO?

Lokalni front Valjevo”

7 comments on “Lokalni front:Šta to nismo videli na Skupštini grada 30. novembra?

 1. super flush royal

  Kad se pristane na saradnju sa SNS, izace na izbore, dobije odbornicko mesto i po koji clan u gradskim komisijama ove i ovakve vlasti , onda se ne postavlja pitanje ZASTO ? Dobili ste sta ste trazili , besplatno kupanje u bazenu punom mulja, blata , korupcije i kriminala. STOP DIKTATURI!!!

  Reply
 2. Fuj

  Kako da vam kažem, a da vas ipak jako zaboli, pardon najjače. Shvatite da ste poslali prošlost izlaskom na Vučićeve izbore. I šta god da kažete i šta god da podrignete sve ima ukus Vučića.

  Reply
 3. Nevena

  Naravno da su izasli na lokalne izbore… Sta je trebalo? Da sacekaju Djilasa i Jeremica da l im odobre? Dela stoje iza ovih ljudi, a ne prazna “bojkot” prica. Lokalni front Va je jedina prava opozicija.

  Reply
 4. Gradjanin 6

  Lokalni front ce ostati upamcen i po tome sto je pokrenuo proteste, govorio pre svih o aerozagadjenju, o krupciji…. I bio jedina ziva opozicija u ovom gradu, poslednjih godina.
  Jedina zamerka je to sto su mislili svijom glavom i izasli na izbore.
  Evo sada imate vecu ponudu, stanite uz Ds uz Narodnu stranku… Bilo gde…. Samo izadjite iz misijih rupa… Uradite nesto.
  Lokalni front vam je pokazao kako..

  Reply
  1. Tako je bilo

   Sirće je vodio proteste protiv vlasti,a žena njegova je davala podršku vlasti u Beogradu

   Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.