Izložba dečjih radova u Trnavcu

Оd četvrtka, 8. oktobra 2020. godine, u Internacionalnom umetničkom studiju „Radovan Trnavac Mića“ otvorena је izložba „Dečja umetnost“.

Ova izložba, koju je Internacionalni umetnički studio, u saradnji sa osnovnim školama tradicionalno otvarao svake godine za Dan grada, zbog pandemije korona virusa, pomerena je za mesec oktobar, pa smo je ovo godine otvorili u sklopu programa Dečje nedelje.

Na  izložbi su predstavljeni najbolji radovi učenika od V do VIII razreda osnovnih škola koje se nalaze na teritoriji grada Valjeva, po izboru njihovih nastavnika i profesora Likovne kulture. I ove godine, pored selektovanih radova đaka svih 7 gradskih škola, u postavku su uključeni i radovi osnovaca iz 7 seoskih škola: Brankovine, Valjevske Kamenice, Divaca, Dračića, Donjih Leskovica, Popučaka i Poćute.

Postavka broji 43 rada, pri čemu je iz svake škole izloženo po 3 rada, izuzev OŠ „Nada Purić“ koja se predstavila sa 4 crteža, jer je u izložbu uključen i rad Odeljenja učenika sa posebnim potrebama ove škole. Pred učenicima je bila slobodna tema, kao i tehnika po izboru, tako da izložbu odlikuju radovi različitih predmeta interesovanja, ideja i zapažanja, veselih boja, kakva je uostalom i dečja mašta.

Izložbom „Dečja umetnost“ Internacionalni umetnički studio daje veliku podršku našim mladim budućim umetnicima da nastave da se iskazuju kroz svoj likovni rad i da u njemu uživaju, jer je to itekako važno u razvoju celokupne ličnosti svakog deteta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.