Broj zaraženih korona virusom svaki dan sve veći

U protekla 24 sata u Valjevu je registrovano još 19 slučajeva korona virusa. U KO nove slučajeve infekcije imali su Mionica 7, Ub 2. 

Na bolničkom lečenju trenutno se nalazi 15 osoba dok je 117 lica u kučnoj izolaciji. U Valjevu je od početka epidemije registrovano ukupno 1323 slučaja korona virusa.

U Valjevu je za sada potvrdjeno da je korona virus indukovan u sportskom klubu Valis, a po saznanjima Vamedie u jednoj od valjevskih škola došlo je do prelaska na onlajn nastavu jednog odeljenja upravo zbog povezanosti sa ovim klubom.

Po istim saznanjima, pojedini nastavnici valjevskih škola prijavili su kontakte sa zaraženima zbog čega im je izrečena mera kućne izolacije. 

Imunolog Srđa Janković izjavio je da Krizni štab za zaštitu zdravlja stanovništva Republike Srbije od zarazne bolesti COVID-19 na današnjoj sednici nije doneo novo pooštravanje mera, već će postojeće biti strogo kontrolisane i moraće da se sprovode dosledno i rigorozno.

Janković je novinarima nakon sednice tog tela objasnio da je naglasak stavljen na to da se mere koje su na snazi sprovedu oštrije, da se više ne toleriše njihovo kršenje i da se time spreči da se situacija dalje pogoršava.

Janković je, odgovorajući na pitanja novinara, rekao da za sada PCR test nije potreban za ulazak u zemlju, ali da je ta mera moguća u budućnosti.

Na današnjem sastanku Kriznog štaba doneta je odluka o uvođenju brzih antigenskih testova, tamo gde je to odgovarajući indikovani test, a to znači brža dijagnostika kovida, preneo je on i dodao da se podaci o tome koliko je zaraženih po gradovima mogu dobiti u Institutu „Batut“.

Prema njegovim rečima, za sada nema potrebe za zatvaranje škola i prelazak na onlajn nastavu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.