SPS:Kartagina mora pasti ili Mićić mora podneti ostavku

Odbornici Skupštine grada na početku sednice su informisani da je zamenik predsednika Skupštine Viktor Mićić opsovao majku odborniku Draganu Popoviću na poslednjoj sednici Skupštine. Šef odborničke  grupe SPS-JS Djordje Pavlović zatražio je  Mićićevu ostavku i primenio metod rimskog senatora Katona koji je tri godine uporno svoje govore u Senatu završavao rečima da Kartagina mora biti uništena. Pavlović svako obraćanje Skupštini završio rečima: Zamenik predsednika Skupštine Mićić treba da podnese ostavku iz moralnih razloga.

Na samom početku sednice odbornik JS Dragan Popović Pop je rekao da je na prethodnoj sednici u trenutku kada se raspravljalo o pauzi tek u tv prenosu mogao da čuje šta je rekao istovremeno zamenik predsednika Skuptine. „Ja to tada nisam čuo , ali sam kada sam pregledao snimak čuo što su mogli da čuju i svi gradjani Valjeva da mi je zamenik predsednika Skupštne Viktor Mićić opsovao majku. Molim Vas da reagujete na ovakvo ponašanje jer se radi o ozbiljnoj uvredi . Lično mislim da gospodin Mićić zbog toga što je rekao više ne može da sedi na mestu na kom sedi, a moram reći da će biti podnete i prijave i tužbe zbog toga“, rekao je Popović.

Šef odborničke grupe SPS-a Djordje Pavlović je potom za govornicom zbog nemoralnog čina zamenika predsednika Mićića zatražio njegovu ostavku. „Svi mi ovde znamo šta je majka i svi mi ovde imamo majke . Moram da kažem da sam zgrožen takvim nastupom i izjavom i mislim da ona na svaki način urušava ugled ove ustanove . Zato bi bilo krajnje korektno da zamenik Mićić podnese ostavku na mesto zamenika“, rekao je Pavlović koji je istovremeno snimak sa sednice u kome se čuje psovka u vidu dva CD-a dostavio gradonačelniku Gojkoviću i šefu odborničke grupe Radojici Rstiću.

On je potom informisao Skupštinu da je svojevremeno u doba starog Rima , senator Marko  Porcije Katon Stariji  ispred Rimskog senata rekao čuveno lat. Carthago delenda est, „Kartagina se mora uništiti“. Pune tri godine Kartagina je odolevala napadima, da bi na kraju bila pobeđena i porobljena.  A za sve to vreme svoje govore rimski senator je završavao rečima da se Kartagina mora uništiti. Shodno ovom slučaju Pavlović je naveo da će i on učiniti isto , odnosno da će svako svoje izlaganje završavati rečima da Mićić iz moralnih razloga treba da podnese ostavku. Ovu najavu Pavlović je potom i realizovao na kraju svakog obraćanja Skupštini.  Svaki put ga je predsedavajuća Snežana Rakić opomenula .

Sam Mićić izvinio se za govornicom zbog izrečenog , a u ime odborničke grupe naprednjaka to je učinio i šef odborničke grupe SNS Radojica Rstić. Ipak sva izvinjenja nisu bila dovoljna da Pavlović odustane te je do kraja sednice napominjao da „Kartagina mora pasti“ odnosno „Mićić treba da podnese ostavku“.

Ovakav nastup odborničke grupe SPS – JS  bio je samo jedan u nizu opozicionih govora koji su se mogli čuti na sednici.

14 comments on “SPS:Kartagina mora pasti ili Mićić mora podneti ostavku

  1. Ravnogorac

    Hoce li se Pavlovic izviniti za glupost koju je izrekao na sednici i zasto ne?

    Reply
  2. Majka

    Rstic se nije izvinio, nego je rekao da nije upoznat sa slucajem. Ovo sto je Viktor izrekao je cisto kucno vaspitanje. Sto nije odmah izbacen iz svega, je retorika onih koji nas vode.

    Reply
    1. Aksentijevic

      Naravno da je rekao pogresno i omalovazio jednu tesku temu na taj nacin i mozete samo da ga dzaba branite, ostace snimak u analima.

      Reply
  3. Master profesor fizičkog vaspitanja

    Ja sam mišljenja da Kartaginu treba razoriti…i da Valjevo gradimo iznova!

    Reply
    1. Prevareni

      Ma dajte ljudi, o Micicu se pricalo i ranije da je zalutao u politiku, on i nije mogao dalje iz onog obdaništa gde je bio valjda domar ili sta vec. Pa on nezna ni dve prosto prosirene da sastavi a jos opasnije je ako cuje neki izraz i krene da ga ponavlja kao papagaj a pri tom nezna ni sta znaci. TEK CE BITI CIRKUSA, OCITO DA SU SE MAPETOVCI PRESELILI U VALJEVO😂😂😂😂😂😂😂

      Reply
  4. INTERESANTNO

    Čime se u Gradskoj upravi zabavljaju dok građani voze auta po rupama na asfaltu. Do nove godine postavka kadrova na opštinskim, gradskim i republičkim nivoima. Dogodine priprema za predsedničke i republičke izbore a zatim 2022 godine izbori pa zatim opet postavka kadrova. ŠTA TO ZNAČI? TO ZNAČI GRAĐANI I GLASAČI DOVIĐENJA.

    Reply
  5. Pera

    Onaj Pavlović iz SPS-a totalno rasturi ove iz SNS.
    Sve fino i kulturno, pa kad im zavuče, ovi ne znaju šta da rade 🙂

    Reply
  6. Iva nova

    Tucko? Zašto imamo utisak da nisi zadovolhan dobijenim radnim mestom njenim? Sumnjamo da burgijaš stranku iznutra ali sve ćemo dati na IO pa nek vide šta će?

    Reply
  7. АВ АВ

    Какви надимци, просто се види еманципованост челних људи града!

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.