39 zaraženih korona virusom u Valjevu za samo jedan dan – Čekaju li nas još strožije mere?

U protekla 24h u Valjevu je registrovano čak 39 novih slučajeva korona virusa. Ostale opštine KO nisu imale novoobolele.

Na bolničkom lečenju trenutno se nalazi 14 osoba dok je mera kućne izolacije odredjena za 212 lica. Ukupan broj obolelih od početka epidemije u Valjevu je 1425.

Nagli skok broja obolelih registrovan je na nivou cele zemlje o čemu svedoi podatak da je za prethodna 24 h u Srbiji potvrdjeno 1053 slučaja .

O policijskom času, kao najoštrijoj meri, treba razmišljati ukoliko broj novoinficiranih na dnevnom nivou dođe do 1.500, ocena je epidemiologa i člana kriznog štaba Branislava Tiodorovića koju prenose nacionalni mediji.

„Srbija u ovom trenutku ima oko 60 novozaraženih na 100.000 stanovnika i uprkos povećanju, nalazi se među tri zemlje koje imaju najbolju statistiku i to je jedan od razloga što još uvek nismo uveli policijski čas. Međutim, ukoliko se broj poveća – 100 na 100.000 stanovnika, onda bi to možda bio trenutak kada bi se i u našoj zemlji moglo očekivati uvođenje strožih mera“, rekao je Tiodorović.

Iz Svetske zdravstvene organizacije stižu poruke da bi što pre trebalo razmišljati o uvođenju novih oštrijih mera zbog ozbiljnosti situacije, kako se u Srbiji ne bi dogodio scenario koji je pogodio ne samo region već veliki deo Evrope, prenosi N1.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.