Kupališna sezona produžena par dana

Kupališna sezona u SRC Petnica umesto danas biće završena zvanično zaključno sa četvrtkom 17. septembrom. UFK Valis nakon toga počinje pripreme za sezonu u zatvorenom bazenu za koju se još uvek ne zna kako će izgledati.

Umesto 15-og septembra sezona kupanja u SRC Petnica biće završena 17. septembra. „Meteorolozi najavljuju da će se lepo vreme i visoke temperature zadržati još nekoliko dana i shodno činjenici da je ova sezona realno gledano bila drugačija zbog epidemije korona virusa doneli smo odluku da radimo dva dana duže i umesto 15-og bazene za gradjane zatvorimo 17. septembra“, objašnjava direktor UFK Valis Aleksandar Mijailović.

Inače, sezona u Petnici za gradjanstvo počela je mesec dana kasnije 1.jula da bi nakon sedam dana ponovo gradjanima bilo zabrano kupanje u ovom rekreativnom centru. Konačno tek 15. avgusta i gradjani Valjeva mogli su na bazene u Petnicu. Ostaće zabeleženo da je tada prvog dana otvaranja bilo 1000 kupača na bazenima , a za samo 15 dana sezone prodato je oko 17 000 karata. „Bez obzira na ova dva dana produžetka ukupna cifra prodatih ulaznica kretaće se oko 21 000 prodatih karata. Sve se odvijalo pod nadzorom Zavoda za javno zdravlje i kontrole nadležnih inspekcija , morale su se poštovati sve mere koje su naložene i tako će biti i ove preostale dane. Bazeni rade i u četvrtak, a nakon toga sezona je završena. Počinjemo pražnjenje , sredjivanje i sve što je neophodno za podizanje balona“, objašnjava Mijailović.

Da li će i gradjani i na koji način, pod kojim uslovima, moći da koriste bazen pod balonom ostaje da se vidi , a konačnu reć daće nadležni .

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.