Junaci iz senke

      1 коментар на Junaci iz senke

Valjevska gimnazija ove godine obeležava 150 godina postojanja, ali je program obeležavanja jubileja zbog epidemije korona virusa pomeren za narednu godinu. Upravo jer je epidemija u fokusu svih dešavanja gotovo  da se zaboravlja da život uporedo teče. Učenici i nastavnici Gimnazije uprkos situaciji vezanoj za epidemiju postižu uspehe i marljivo rade:

  • Savo Cvjetić maturant Valjevske gimnazije na 62. Državnom takmičenju iz matematike (avgust 2020.) u A kategoriji – konkurenciji sa svemirskim učenicima beogradske Matematičke gimnazije i drugih sličnih škola u Srbiji, osvojio treću nagradu, plasirao se i učestvovao na 14. Srpskoj matematičkoj olimpijadi – takmičenju koje je izborno za međunarodnu matematičku olimpijadu.
  • Marko Rabat, takođe maturant Valjevske gimnazije na istom 62. Državnom takmičenju iz matematike osvojio treću nagradu u B kategoriji (učenika koji ne pohađaju matematičke gimnazije)
  • Savo Cvjetić, maturant Valjevske gimnazije na online Državnom takmičenju iz informatike (jul 2020.) plasirao se i učestvovao na 14. Srpskoj informa-tičkoj olimpijadi – takmičenju koje je izborno za međunarodnu informatičku olimpijadu.
  • Dimitrije Ćirić, učenik 1. razreda (IT odeljenja) Valjevske gimnazije na online Državnom takmičenju iz informatike (jul 2020.) u apsolutnoj konkurenciji mnogo starijih kolega, plasirao se i učestvovao na 14. Srpskoj informatičkoj olimpijadi – takmičenju koje je izborno za međunarodnu informatičku olimpijadu.
  • Mihailo Lekić, učenik 8. razreda Valjevske gimnazije (budući brucoš) na   online Državnom takmičenju iz informatike za učenike OŠ (avgust 2020.) plasirao se i učestvovao na 14. Srpskoj informamatičkoj olimpijadi za učenike OŠ – takmičenju koje je izborno za EJIO (evropsku juniorsku informatičku olimpijadu). Ovih dana učestvovaće i na 53. Državnom takmičenju iz matematike sa velikim izgledima da i tu postigne zavidan uspeh.

Društvo matematičara Srbije – Podružnica matematičara Valjevo je od 10. do 18. avgusta 2020. godine organizovala veoma zanimljivu i plodotvornu Letnju online školu mladih matematičara Srbije za učenike osnovnih škola. Učestvovalo 70 učenika od trećeg do osmog razreda osnovne škole (iz Srbije i inostranstva) koji su nastavu i dodatne programe pratili interaktvno putem Zoom platforme, a domaće zadatke rešavali korišćenjem Google učionice. Program letnje škole je realizovalo 15 predavača, a sve pohvale za odličnu organizaciju škole zaslužuju profesori Veljko Ćirović, Marijana Stefanović, Vlada Mišić, Sava Maksimović (Valjevska gimnazija), Ivana Pecikoza (Prva osnovna škola), Dragan Stefanović (OŠ “Nikolaj Velimirović”) i Anđelka Simić (direktorka Gimnazije “Branislav Petronijević” Ub).

1 comment on “Junaci iz senke

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.