Gračanska patrola nije politička organizacija

Gračanska patrola nije politička organizacija, poručila je ova neformalna grupa gradjana na društvenoj mreži fejsbuk. Kako navode njihov cilj je uredjenje priobalja reke Gradac i u tom cilju svakog vikenda organizju akcije čišćenja i prikupljanja potpisa za zabranu saobraćaja  pored reke.

Na društvenoj mreži fejsbuk Gračanska patrola je objavila da oni nisu politička gripacija i da ne pripadaju nijednoj političkoj grupaciji. „Mi ne pripadamo nijednoj političkoj partiji i pokušaji da nas bilo ko svojata neće uspeti. Mi smo ljubitelji reke Gradac i svako ko želi da nasm se pridruži je dobrodošao“, objavili su ljudi koji čine ovu grupaciju.

Ovog vikenda uredjivali su deo ispod Berkove brane, a prethodne starim sjajem zablistala je Mejina česma. Ovu lokaciju pre nekoliko godina takodje organizovanom akcijom uredili su članovi Društva istraživača , ali su u medjuvremenu korov, visoka trava i nemarnost gradjana koji su tu odlagali smeće učinili da Mejina česma  bude mesto koje šetači pored reke zaobilaze.

Mejina česma pre uredjenja

Gračansku patrolu kako saznajemo čini 20-tak gradjana, a tu nisu samo u pitanju meštani iz okoline reke već su i Valjevci koji vole Gradac. U objavi na fejsbuju članovi ove grupe navode da nemaju finansijere već da sve što je potrebno za organizovanje akcije čišćenja sami doniraju.

Mejina česma posle ukalnajnja korova

„Istovremeno sa akcijama uredjenja organizujemo i prikupljanje potpisa za zabranu saobraćaja pored reke Gradac. Do sada je prikupljeno više od 1300 potpisa . Gradac prljaju bahati posetioci kao što i oni koji dolaze kolima ne poštuju prirodu koju imamo , a koja je prava oaza . Želimo da sačuvamo ovaj deo grada“, poručuju iz Gračanske patrole .

4 comments on “Gračanska patrola nije politička organizacija

 1. мр Предраг М.Вулетић

  Пок.Милојко Марјановић је својевремено са својим вучјаком патролирао обалама Граца да га несавесни бе би загађивали.Поставио је корпе за отпатке где је писало *Молимо вас,бацајте отпатке у короу* али није било ефекта, грађани су их упорно бацали ван корпе.Милојко је променио натпис *Молимо вас да отпатке бацате ПОРЕД корпе* и корпе су после тога биле пуне.Менталитет ината је чудо.

  Reply
 2. Naivko

  Prelepo. Bravo dobri ljudi. Šta je sa ostalim inicijativama? Gđe smo sugrađani? Zašto se i mi ne organizujemo? Plemenito, druženje , radimo pravu stvar za naše komšije i zajednicu. Da Valjevo bude ljepše!

  Reply
 3. Davor B.

  Bravo, prvi primer posle Brđanskog protesta, protiv aleje i Krunićeve akcije, košenja platoa vidikovca sa kim već je bio.
  Izgleda da samo Gradac i Brđani imaju momke, spremne za akciju. Ostali delovi grada spavaju snsom?

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.