Izveštaj o kontroli poštovanja mera bez konkretnih podataka

Grad Valjevo objavio je izveštaj o kontroli preventivnih mera u gradu Valjevu. U samom izveštaju ne navode se precizni podaci o izvršenim kontrolama pa se stiče utisak da kršenja propisanih mera gotovo i da nije bilo. Ipak, pojedini inspektori tvrde da su izveštaje o utvrdjenim kršenjima redovno predavani.

Sudeći po Izveštaju o kontroli sprovođenja preventivnih mera u gradu Valjevu koji je objavio grad Valjevo kršenja mera gotovo da nije bilo jer u pomenutom izveštaju se ne navode podaci o broju kontrolisanih objekata , u kojim objektima su zabeležene nepravilnosti i koje nepravilnosti za koji objekat. Takodje shodno izveštaju koji prenosimo u celosti iako je najavljeno da će sve inspekcijske službe biti uključene u nadzor bez obzira na oblast rada  i takva odluka čak doneta na Štabu za vanredne situacije, sledi da su samo Komunalna inspekcija i policija, sanitarna inspekcija, saobraćajna i prosvetna inspekcija vršile nadzor.

Izveštaj o kontroli sprovođenja preventivnih mera u gradu Valjevu

„Inspekcijski  nadzor poslovnih  subjekata   na teritoriji grada Valjeva vršen je po nalogu nalogu Štaba za vanredne situacije grada Valjeva od 03.07.2020. godine.

Predmet  inspekcijskog nadzora je bila kontrola sprovođenja preventivnih predloženih i naloženih mera  u poslovnim objektima koji obavljaju različite delatnosti.

Inspekcijskim nadzorom  je utvrđeno:

Komunalna inspekcija  Odeljenja za inspekcijske poslove grada Valjeva  je vršila zajednički inspekcijski nadzor sa sanitarnom inspekcijom Ministarstva zdravlja  uglavnom  u ugostiteljskim objektima 3 puta nedeljno u večernjim satima . Sanitarna inspekcija je vršila i svakodnevnu vanrednu  kontrolu sprovođenja preventivnih mera po nalogu ministarstva u objektima za promet hrane, frizerskim i kozmetičkim salonima, predškolskim ustanovama , objektima brzih hrana i dr.

U inspekcijskom nadzoru je utvrđeno da se u manjem broju poslovnih subjekata ne sprovode sve propisane mere dosledno. Utvrđeni nedostaci su se odnosili nanenošenje maski (zaposlena lica i korisnici usluga), nedostatak dezinfekcionih sredstava i poštovanje fizičke distance  u ugostiteljskim objektima.

U toku večeri komunalna inspekcija je kontrolisala i radno vreme svih delatnosti na teritoriji grada Valjeva. Prekoračenje istog nije zabeleženo.

Saobraćajna inspekcija  Odeljenja za inspekcijske poslove grada Valjeva  je vršila  kontrolu primene  vih propisanih mera koje se odnose  na  taksi vozila, gradski i prigradski prevoz  putnika. Inspekcijskim kontrolama je utvrđeno da se predložene mere sprovode kao i da vozači imaju i barijere koje onemogućavaju kontakt između vozača i putnika.

Prosvetna inspekcija Odeljenja za inspekcijske poslove grada Valjeva    je vršila  kontrolu sprovođenja mera u PU „Milica Nožica“ i utvrdila da je   broj zaposlenih i  dece  u  po objektima uglavnom sledeći:

– „Zvončić“ 91 dete, 50 radnika;

– „IJ Anđeli čuvari – Pinokio“ 17 dete, 5 radnika;

– „Hajdi“ 70 dete, 30 radnika;

– „Kolibri“ 68 dete, 36 radnika;

– „Pčelica“ 44 dete, 34 radnika;

– „M.Stupar“ 14 dete, 23 radnika;

– „Brankovina“ 6 dete, 7 radnika;

– „Valjevska Kamenica“ 2 dece, 6 radnika;

Ukupno: 312 dece i 191 radnik

 U Ustanovi i svim objektima  se svakodnevno se prati zdravstveno  stanje zaposlenih i dece koja dolaze u obdanište i vrši  trijaža   dece na ulazu, beskontaktnim toplomerom kontrolišu TT, deci i zaposlenim. Svi  zaposleni sprovode i vrše  kontrolu sprovođenje propisanih   mera.

Za  utvrđene nedostatke  u inspekcijskom nadzoru podnose se prekršajne prijave.

5 comments on “Izveštaj o kontroli poštovanja mera bez konkretnih podataka

 1. Goran Markovic

  Gde je izvestaj Turisticke inspekciji , jel rece ,,komandant,, tada gvozdenovic da Turisticka preuzima kontrole od Komunalne Milicije ili su samo ravnosi sa njihovom sefovicom goricom Bozic BEMKAO kada treba da pisu prekovremene ?

  Reply
  1. Анонимни

   Sad ce njih Lazar pocistiti sve.Kakva bre Turisticka inspekcika,izmisljeno sve zbog one bobine.Lazare ukidaj to i salji ih kuci.Sta su to oni radili i kakvi su im rezultati,sem nocnih i prekovremenih sati.Turisticka sramota Valjeva.

   Reply
 2. Master profesor fizičkog vaspitanja

  Ma, koje breee kontrole, koji inspekcijski nadzori! NIJEDNA Inspekcija nije postupala
  po zakonu i shodno naređenim merama od strane Štaba za vanredne situacije
  i podređenog mu Stručno- Operativnog Tima!!!
  Evo, naprimer, SVI kafići ,svako veče, prekoračuju dozvoljeno radno vreme do 23 sata!
  To je naročito karakteristično za piceriju “La Pjaca“ na Desankinom trgu! Prekoračenje im se kreće od
  15 minuta do 1 sata…i, NIKOM NIŠTA! Da, da, to “ne vidi“ nadležna inspekcija, jer su inspektori
  kupljeni za jednu besplatnu čašicu pića i porciju specijaliteta kuće…ma, gadite mi se više, vi iz
  lokalne vlasti!!! Sikter, breee!!!

  Reply
 3. Srećko srećković

  Koliko se ja razumem u stvari Prekršajni sud u našem gradu a i u okrugu u poslednjih nekoliko meseci nije procesuirao ni jedan inspekciji predmet. To se da proveriti. A prosto je nemoguće da za recimo šest meseci ne postoji u gradu ni jedan inspekciji prekršaj. Ranijih godina to nije bio slučaj. Sve se plašim da u mnogim objektima u kojima se manipuliše sa hranom i pićem sve „cveta“ od ispunjavanja zakonskih odredbi. A o stručnosti i radnom elanu raznih inspektora ne treba ni govoriti.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.