Danas „4. MIONICA RELI“

      1 коментар на Danas „4. MIONICA RELI“

Opština Mionica će danas, 1. avgusta,  četvrti put za redom biti domaćin i pokrovitelj „Mionica relija“ koji se održava u saradnji sa Auto-moto savezom Srbije, Sportskim auto i karting savezom Srbije, Sportskim savezom Srbije i Ministarstvom omladine i sporta. Reli u Mionici  je kao i prethodnih godina  trebalo da se boduje i za FIA Centralno evropski zonski reli šampionat, ali odlukom FIA mionički reli će se bodovati samo za Nacionalni i Otvoreni šampionat. I pored toga, na listi prijavljenih nalaze se čak 23 posade i sve su iz Srbije.

„4. Mionica reli“ startuje u 7,30 časova brzinskim ispitom Mionica – Rajković. Start je na 500 metara od raskrsnice za Divčibare ka Ključu, a „brzinac“ se vozi pored fabrike vode “Mioni”, preko raskrsnice za Đurđevac, do raskrsnice za Valjevo i Divčibare, što predstavlja deonicu specijalnog brzinskog ispita 1, 3 i 5. Deonica Slovac-Virovac-Tabanović se vozi do raskrsnice sa putem za Tabanović, odnosno do početka makadamske deonice koja predstavlja deonicu specijalnog brzinskog ispita 6 i 8. Deonica Brežđe-Mionica se vozi od škole u Brežđu do raskrsnice sa putem Mionica-Divčibare i predstavlja deonicu specijalnog brzinskog ispita 7 i 9. Zbog potreba relija, pomenute deonice će privremeno biti zatvorene.

Zavod za javno zdravlje Valjevo je odobrio održavanje Relija, koji će biti organizovan u skladu sa smernicama i uputstvima Sportskog auto i karting saveza Srbije o organizaciji takmičenja za vreme pandemije COVID19.

– Mioničani su oduvek bili dobri domaćini. Raduje me što ćemo po četvrti put ugostiti učesnike relija. Trudićemo se da im i ove godine omugućimo optimalne uslove za postizanje vrhunskih rezultata– izjavio je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

1 comment on “Danas „4. MIONICA RELI“

  1. Ceda

    Sad su nasli da oeganizuju reli u doba korone? To nije u redu. Predsednice opstine, da li znas koliko ce potencijalnih kovid bolesnih, odnosno zarazenih iz cele Sbije, danas biti u Mionici? Ocekuj masovno sirenje kovida posle toga

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.