Bez novih zaraženih u Valjevu

U protekla 24 sata u Valjevu nije bilo novih potvrdjenih slučajeva korona virusa. U gradu primetno da gradjani nose maske.

Broj zaraženih korona virusom u Valjevu za sada ostaje nepromenjen 1003 jer u protekla 24 h nije bilo novih registrovanih slučajeva. Nove zaražene imale su ostale opštine KO:

Lajkovac 1

LJig 4

Mionica 2

Osečina 2

Ub 1

Ukupan broj zaraženih u KO od početka epidemije je 1371.

Uporedo sa porastom broja obolelih u Valjevu je evidentan i porast broja gradjana koji se pridržavaju uputstava Vlade Srbije u cilju suzbijanja širenja zaraze korona virusom. Nakon informacije da se kontrola nošenja maski i drugih mera predvidjenih za pravna lica i ugostitelje pooštrava, a u način rada uvodi i kažnjavanje ni u jednu radnju i javni objekat više nije moguće ući bez maske. Da li zbog najavljenog kažnjavanja ili višeg stepena odgovornosti, tek primetno je i da se održavanje preporučene distance značajno više poštuje.

Činjenica da u Valjevu u protekla 24 sata nije bilo novih registrovanih slučajeva ipak ne znači da je korona virus nestao sa našeg područja. U protekla 24h u Valjevu je uzeto 107 briseva od čega 72 u kovid ambulanti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.