Zahtevi Lokalnog fronta – Saopštenje

Povodom aktuuelne situacije u Valjevu i državi Lokalni front Valjevo izdao je sledeće Saopštenje za javnost:

„Srbiji je bilo potrebno samo dvadesetak sati da se probudi iz mučnog sna. Probudilo je nekoliko hiljada mladih po gradovima Srbije koji su glasno, jasno i ubedljivo izjavili da neće nasilje. Ni besno orgijanje maskiranih batinaša, ni pendreke ostrvljenih policajaca.

Ponajviše, mladi Srbije više neće da se njihovim zdravljem i životima igraju nesposobni ministri, nesposobne vlade, uobraženi predsednik i politikantski krizni štabovi koji su prešli put od podsmevanja virusu do zastrašivanja virusom. Potom su raspustili bolnicu na Sajmu,  bučno proslavili pobedu nad koronom i danima se njome hvalili.

Da bi danas isti virus iznenada postao krunski dokaz da su protesti mladih u Srbiji „baš sada“ nepotrebni i opasni!

Zbog svega što se u Srbiji događa, još više zbog onoga što se u Valjevu događalo i ponovo događa, Lokalni front Va zahteva sledeće:

  1. Raspuštanje tzv. Kriznog štaba Vlade Srbije kao neustavnog, nezakonitog i nepotrebnog organa državne represije.
  • Ostavke predsednice vlade Ane Brnabić i ministra Zlatibora Lončara zbog nepoštovanja člana 27. Zakona o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama.
  • Hitno aktiviranje stručnog Nacionalnog tela za upravljanje kriznim i vanrednim situacijama u zdravstvenom sektoru, predviđenog Programom zaštite i spasavanja u vanrednim situacijama objavljenim krajem 2018. godine.
  • Hitnu konstitutivnu sednicu Skupštine grada Valjeva, raspuštanje gradskog Štaba za vanredne situacije, otvaranje istrage o trošenju sredstava iz budžeta grada i donacija tokom vanrednog stanja.
  • Hitno usvajanje gradske Procene rizika od katastrofa i  Plana zaštite i spasavanja za područje grada Valjeva, imenovanje novog Štaba za vanredne situacije.“

9 comments on “Zahtevi Lokalnog fronta – Saopštenje

    1. Građanin

      Čitam saopštenje i vidim da se osuđuje nasilje, a ne da se poziva na isto!
      Šumadinac, sedi 1.
      Na žalost mnogi se prodali AVu za sitne ćari!

      Reply
    1. Nevena

      Djole krta ce od Valjeva da napravi centar za proizvodnju bupa. Podrska za krtu i dedu!

      Reply
  1. Bez skrupula

    Od početka se znalo da su mere zaštite od korone naglo ukinute da bi se stvorio privid da je epidemiološka situacija pod kontrolom i da mogu da se održe izbori. Zašto ste vi pozivali građane da izađu na izbore u takvim okolnostima? Niste znali šta ova vlast stvarno čini? Mnogo ste naivni za nekoga ko se bavi politikom.

    Reply
  2. Vladimir

    Da li se zbog odluke da izađete na izbore osećate bar malo odgovornim za to što je vlast lagala o broju zaraženih i umrlih od virusa kako bi se ti izbori održali, iako je svima bilo jasno da nešto nije u redu? Zato u ovom saopštenju i ne smete da navedete zašto se sve građani bune

    Reply
  3. Milomir Mišonjić

    Koja ostavka koje premijerke?
    Pakistana?
    Ana Brnabić v.d. premijerke Srbije do izbora nove vlade. Kako da podnese ostavku kad nije po Zakonu premijer već figurira do predaje dužnosti.
    Po toj logici, s’ obzirom da je na lažnim izborima strušen monarhistički sistem, treba ostavku v.d. predsednika tražiti, a vratiti momentalno kralja. Jedino da odlučimo je l’ po Oktroisanom ustavu ili po namesništvu?
    Ajde bre sedenjem i Cecom se ne rušu vlast.

    Reply
  4. SANTORINI

    KRTA, PEDJA DEDA I VLADIMIR PREPOSTENI… SMESNI STE… VASIM NAPUSTANJEM LOKALNI FRONT JE POSTAO JACI… VASIM PLJUVANJEM STE USPELI SAMO JEDNO.. POSTALI STE VAZALI KRALJEVA, NEBITNE, POJAVE.
    PO CEMU CE VAS GRADJANI VALJEVA PREPOZNAVATI? PO CEMU CETE OSTATI UPAMCENI… PO NISTAVILU, NEPOSTENJU I NEDOSLEDNOSTI… SAD VAM OSTAJU VASI LIDERI… DALEKO OD VALJEVA… SPLETKARITE I DALJE U VASIM MISIJIM RUPAMA…. ODOLEVAJTE U NEMOCI….

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.