Za sada nema potrebe za aktivacijom dodatnih kapaciteta u bolnici

Iako je u Opštoj bolnici pripremljen deo za smeštaj pacijenata sa težom kliničkom slikom korona virusa, kako saznajemo za sada nema potrebe za aktivacijom ovog dela. Pripremljeni delovi Opšte bolnice ne znače da će bolnica u Valjevu biti Covid bolnica.

U zgradi Opšte bolnice u kojoj su se do sada nalazilo odeljenje neurologije i dečje odeljenje, sve je spremno za smeštaj pacijanata zaraženih korona virusom sa težom kliničkom slikom. Za tu svrhu pripremljeno je oko 70 ležaja, dok je odeljenje neurologije premešteno u Centar za rehabilitaciju, a dečje na odeljenje dečje hirurgije.

Bolnica tenutno radi u režimu povećane budnosti I posebnih mera shodno epidemiološkoj situaciji. Kako saznajemo u bolnici , opremljeni delovi su zapravo  rezervni polozaj infektivnog i pulmologije, ako broj hospitalizovanih  predje postojeći kapacitet. Plan daljeg rada je da ukoliko bi broj hospitalizovanih prevazišao i novoformirane kapacitete  cela ruska bolnica bude covid deo. U trenutnim covid delovima, infektivne pulmocovid, gastrocovid leži 47 bolesnika, što potvrdjenih što shodno simptomima izvesno pozitivnih koji čekaju nalaz covid testa, a primljeni su zbog lošeg stanja.

Sve ovo kako saznajemo ne znači da bi Opšta bolnica u Valjevu postala Covid bolnica jer Covid bolnica bi podrazumevala  da bi praktično  u tom slucaju svako ko se razboli od srca, šloga, polomljene ruke, kuka nebi bio zbrinjavan u Valjevu već bi bio upućivan na lečenje u Beogradu, Požrevcu, Ćupriji.

U valjevskoj bolnici ističu da za dodatnom aktivacijom za sada nema potrebe. Po poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje ukupan broj hospitalizovanih Valjevaca je 9.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.