Tužilaštvo pozvalo svedoke u slučaju Jelene Kalat

U ovdašnjem Tužilaštvu pokrenute su istražne radnje I proces saslušavanja svedoka po krivičnoj prijavi koja je podneta protiv još uvek vd. Direktora JKP Vidrak Jelene Kalat. U prijavi se navodi da je Kalatova falsifikovala službenu ispravu.

Ovih dana na adrese svedoka stižu pozivi iz Tužilaštva kako bi bili saslušani u postupku protiv Jelene Kalat odnosno u procedure koju Tužilaštvo vodi postupajući po krivičnoj prijavi. Kako Vamedia saznaje u prijavi je navedeno da je Kalatova falsifikovala službenu ispravu vezanu za godine provedene u 7 stepenu što je bio uslov za učešće na konkursu grada koji je bio raspisan za radno mesto direktora ovog javnog preduzeća.

Gradsko veće polovinom marta  skinulo je sa dnevnog reda tačku vezanu za izbor direktora u JKP Vidrak. Ova tačka sa dnevnog reda je skinuta bez posebnog obrazloženja. Komisija koju je tim povodom oformio grad razmatrala je kvalifikacije Kalatove koja je na mestu vršioca dužnosti provela skoro dve godine iako mandat vd po Zakonu o javnim preduzećima predvidja dužinu trajanja takvog angažovanja samo do godinu dana.

U javnosti se spekulisalo da je u pitanju jedan od uslova koji se čeka da Kaltova ispuni kako bi ponovo mogla biti izabrana , ali ovoga puta na mandat od 4 godine. Iako zvaničnih informacija o radu komisije koja je odlučivala o izboru direktora nije bilo, nezvanična saznanja upućivala su na činjenicu da je predsednik komisije Miroljub Ivanović podneo ostavku , odnosno nije želeo ovu dužnost pa sve do toga da je Kalat po mišljenju komisije i sabranim bodovima dobila ocenu za koju jedna od članova komisije kaže da je bila „jedva zadovoljavajuća“.

Kalatova tada nije izabrana I do dana današnjeg ona se nalazi u status vršioca dužnosti što je po dužini trajanja ovog statusa, koji je inače protivan zakonu, rekorder u Valjevu.

Jelena Kalat valjevskoj javnosti poznata je iz više afera od kojih je jedna takodje stigla do tužilaštva , ovoga puta Specijalnog, koje je krajem prošle godine zatražilo od Gradske uprave svu dokumentaciju vezanu za stan socijalnog stanovanja koji je Kalatova koristila iako je u katastru bila upisana kao vlasnik sasvim drugog stana. Nakon ovakvog razvoja situacije I sve glasnijeg negodovaja javnosti Kalatova je u februaru najavila vraćanje stana I u više tranši izmirila finansijske obaveze koje imala prema gradu.

Kalatova se na mestu direktora nije proslavila s obzirom da su do sada u više navrata predmeti javnih nabavki , naročito kamiona, ali I veš mašina I mašina za sušenje bili predmet interesovanja policije I Tužilaštva. Epilog istraga koje su vodjene nije poznat javnosti, ali zato društvene mreže bivaju redovno preplavljene fotografijama prepunih I neispražnjenih  kontejnera, prljavih ulica I  nepokošene trave. Pored sopstvenih prihoda od parking koji se kreću u proseku oko 50 miliona dinara, prihoda od grobljanskih usluga , grad Valjevo svake godine finansira ostale radove Vidraka. Suficit koji je ovo preduzeće imalo iz godine u godinu je sve manji.  

8 comments on “Tužilaštvo pozvalo svedoke u slučaju Jelene Kalat

 1. Nikola

  Mene kao člana Srpske Napredne Stranke je jako sramota što je i dotična u samoj stranci. Ali me teši to što je ona profil ličnosti koja bi bila u bilo kojoj stranci koja je na vlasti. Kao Klonfer, Gajić i Radojica

  Reply
 2. Vec vidjeno

  „Nije lopov ko krade vec koga uhvate“- narodna izreka. Ovakvih ima mnogo, samo niko ne reaguje, jer „vrana veani oci ne vadi“.

  Reply
 3. Goran Markovic

  Koliko sam upoznat Jelna Klat jos nije vratila kljuceve od stana .Po mojim sumnjama jedan od clanova komisije je uzeo -uzela novac da bi digla ruku za Kalat ali posto nije prosla bila je guzva da se vrati novac , kazu da je receno da nikada nece dobiti?Javne nabavke su cudo gde se pojavi Jelena Kalat i drugi koji su zajedno sada u Tuzilastvu.Preko koje firme su nabvaljani kamioni , javne nabavke su poslastica za Kalat Jelenu tako je ,,posteno ,, radila i u Domu zdravlja sa njenom prijateljicom Vesnom Jokic pa nastavak u JKPVidraku sto doje i do falsifikata.Koliko automobila ima Jelena Kalat , da li je istina da je ,,kupil a,,lokal u Gradu Valjevu , ako je istina kako to izbeglo lice gde je na VTV izjavila samo sto ne place da nema gde da se vrati ako je izmeste iz stana namenjen izbeglicama .Da li je istina d aje potpisivala i nabavke kada je bila u Domu zdravlja a to je mogao samo direktor i sta bi sa stim .Naravno da je trebala odavno iza resetaka i da budemo jasni ona sama to ne bi mogla da izvede i za to morada zna gradonacelnik gvozdenovic i ostali u Gradskoj Upravi .Sto se tice falsifikata nije jedina ali mnogo tih dela je povezano sa njom i jos nekim licima koji su bahjati i koji su mislili da nikada nece doci pod udar zakona . Smatram da ima jos casnih i postenih Tuzioca koji nece drzati predmete po 6-7 godina KAD..TAD.

  Reply
 4. Uskoro

  Kalat Kalat u zatvor nego šta. Nemoj da ubacuješ druge ljude u svoje prljave poslove, trebalo bi to da ti bude jasno.

  Reply
 5. Sin anarhije

  Za Valjevo je praksa da su izbeglice i doseljeni sa svih strana sveta na odlicnim polozajima , kao da nema niko od nekoliko hiljada valjevskih studenata pametniji od njih … licno mi je muka od svih njih , jos uvek nisu promenili akcenat za 30 godina , ali su dobro unovcili imanja i stanove u RH i BIH …

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.