Danas startuje aplikacija za rezultate testa na koronu

Rezultati testiranih gradjana na korona virus I dalje kasne , a kako je najavljeno u toku jučerašnjeg dana već danas startovaće aplikacija putem koje će gradjani moći brže daa dodju do rezultata svog testa.

Pokrajinski sekretar AP Vojvodine za zdravstvo Zoran Gojković je najavio da će danas biti aktivirana aplikacija, putem koje će svi građani koji su testirani na koronavirus dobiti rezultate tog testa.

On je istakao da će se na taj način ubrzati dobijanje rezultata testova i napomenuo da su Vlada Srbije i Kancelarija za IT i eUpravu izradili aplikaciju putem koje će testirani brže dobiti odgovor da li je njihov nalaz pozitivan ili negativan.

Infektolog Mijomir Pelemiš je naglasio da niko nije otporan na ovaj virus, samo je tok i ishod bolesti drugačiji u odnosu na starosnu dob zaraženih i njihovo opšte zdravstveno stanje.

Prema njegovim rečima, nošenje rukavica nije obavezno, ali je poželjno ako se ide u prodavnice i dodiruje više predmeta.

On je istakao da su pranje i dezinfekcija ruku i nedodirivanje nosa i očiju ono što sprečava ulazak virusa u naš organizam.

Pelemiš izrazio je zahvalnost svim zdravstvenim radnicima na naporima koje ulažu u lečenju pacijenata.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.