Krizni štab Srbije pažnju usmerava na Valjevo-58 novih slučajeva

U Valjevu je laboratorijski potvdjeno još 58 slučajeva korona virusa. Krizni štab Srbije pažnju usmerava na Valjevo.

U protekla 24 sata u Valjevu je registrovano još 58 slučajeva korona virusa dok se na bolničkom lečenju trenutno nalazi 11 osoba kojima je potvrdjen korona virus dok je u bolnici smešteno ukupno 110 pacijenata koji imaju sve simptome zaraze. U kućnoj izolaciji trenutno su i 454 osobe.

Ukupan broj obolelih od početka epidemije u Valjevu je 843, a na jučerašnjoj konferenciji za novinare Kriznog štaba Srbije pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković navodeći da je najveći broj zaraženih u Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu istakao je i da se pažnja sada usmerava na Valjevo u kom se broj obolelih povećava.

Valjevo je i u prvom talasu korona virusa bilo predmet pažnje Kriznog štaba, a zbog broja obolelih u jednom trenutku naš grad prozvan je „srpskim Vuhanom“. U drugom talasu korona virusa već sada imamo značajno veći broj obolelih nego što je to bio slučaj za vreme vanrednog stanja i prvog talasa.

Dok se iz zdravstvenih ustanova u našem gradu mogu čuti nezvanične informacije da je pritisak na sistem veliki Štab za vanredne situacije grada istovremeno je saopštio da je zdravstveni sistem stabilan , ali u saopštenju nakon sednice još jednom apeluje na gradjane da održavaju fizičku distancu , nose maske i održavaju higijenu ruku.

U drugom talasu epidemije korona virusa u Valjevu je obolelo blizu 650 ljudi, medju kojima po podacima ZZJZ, 38 zdravstvenih radnika.  Od 17.06- -21.07.2020. uzeto 2430 briseva .

U medjuvremenu sve veći broj valjevskih lekara stavlja svoje potpise na Proglas Ujedinjeni protiv kovida , kako bi ukazalo da sistem odbrane od korona virusa nije dobar.

9 comments on “Krizni štab Srbije pažnju usmerava na Valjevo-58 novih slučajeva

 1. Ivana

  Trebalo bi da obrate paznju na fabrike stranih investitora gde su radnici primorani da rade i pod temperaturom i gde povlače ljude iz izolacije i sa bolovanja jer nema ko da radi… To su vam glavna zarista

  Reply
 2. ????????

  Mere Kriznog štaba su dobre, za svakog ko ih se pridržava.
  Ovako, ne valja nam karantin, ne valjaju nam mere i preporuke…Koja je treća varijanta za nas Srbe, pa da se i protiv nje ljudski pobunimo?

  Reply
 3. Dragan

  Ni 100 Kriznih štabova valjevcima ne može pomoći! To je poseban soj, inadžijski. Samo inspekcije na ulicu, pa redom – na licu mesta kazna od par hiljada dinara ili kod sudije za prekršaje. Zaređati po opštini, javnim preduzećima, kafićima, prodavnicama, pijaci, parkovima… Napunila bi se kasa brzo, poštovali bi se propisi i obaveze, a korona svela na minimum! Ovako, kad nema kazni 80 posto njih se ponaša kao da se ništa ne dešava. A ljudi umiru svaki dan. 😪

  Reply
 4. Stručno-operativni tim

  Za večeras, u 17:30 sati, pozvani su statisti da se okupe u sali Doma kulture
  u Valjevu, radi POČETKA SNIMANJA igranog filma i serije o našem slavnom
  pevaču Tomi Zdravkoviću!
  Pitam se, da li su, režiser Dragan Bjelogrlić, i producent Željko Joksimović, upoznati
  sa SLOŽENOM zdravstvenom situacijom u Valjevu, kada se zna da se broj zaraženih i
  obolelih građana Valjeva , od korona virusa, NAGLO POVEĆAO!!??
  Pitam se, da li su dobili dozvolu od Štaba za vanredne situacije grada Valjeva, i od nadležnih
  inspekcija, da mogu početi sa snimanjem filma angažovanjem veće grupe statista, naročito u
  zatvorenim prostorima???
  Ako su to svi pobrojani dozvolili, da li ćemo to imati REPRIZU posledica vašera u Jovanji, ili onu
  od proletos sa feštom u Manastiru Lelić, ili političkim mitingom SNS u krugu KRUŠIKA, 9. marta???
  Za Jovanju se već pročulo, da je pala čast od 2.000 evra vrhovniku iz Štaba, da ne bi ometao VAŠER
  u Jovanji, a, bogumi, nisu ni filmadžije tanke sa lovom…pa, ako zatreba…ovi u Štabu su ješni, i ništa
  ne odbijaju…
  Jebena Državo Srbijo, funkcionišeš li , ili, mafija o svemu odlučuje???

  Reply
 5. Анонимни

  Krenula Jovanja,i sada mi svi sto smo se pridrzavali mera i nosili maske moramo da trpimo ovo zbog njih.
  Pod hitno da odgovara onaj koji im je to dozvolio.Pismo ce biti upuceno u ponedeljak za Beograd pa da vidimo kako ce reagovati nadlezni i da li ce onaj sto treba odgovarati.Ovo stvarno vise nema smisla sta se radi u Gradu.

  Reply
  1. Goran Markovic

   Zašto se nepistuju preporuke Epidemiolog iz ZZJZ, a ko ih ne postoje zna se pa KONRAD gbozdenovic -STAB , SOT i svi na odgovornost.

   Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.