Sednica Štaba za vanredne situacije:Zdravstveni sistem stabilan

Saopštenje:

Sednica Štaba za vanredne situcije grada Valjeva je danas održana u proširenom sastavu. Predstavnici inspekcijskih službi Kolubarskog okruga, kao i rukovodioci Osnovnog javnog tužilaštva i Prekršajnog suda su prisustvovali današnjoj sednici, kako bi svi raspoloživi institucionalni kapaciteti u našem gradu bili stavljeni u funkciju zaustavljanja širenja Korona virusa.

Komandant Štaba dr Slobodan Gvozdenović i predsednica Stručno-operativnog tima za zaštitu i spasavanje od epidemija (SOT) dr Branka Miholjčić su apelovali da sve institucije u gradu na svim nivoima maksimalno budu uključene u sprovođenje i kontrolisanje donetih republičkih i lokalnih mera u suzbijanju epidemije izazvane virusom SARS-CoV-2.

I sa današnje sednice je apelovano da se dosledno sprovode sve preporučene mere fizičke i socijalne distance, koje podrazumevaju nošenje maski, higijenu svih prostora i javnih površina u kojima borave građani. Ovo je neophodno kako bi se usporio porast broja zaraženih u Valjevu i sačuvao zdravstveni sistem u našem gradu.

Pored velikih napora kojima su izloženi zaposleni u Opštoj bolnici u Valjevu i Domu zdravlja, zdravstveni sistem u našem gradu, iako veoma opterećen je stabilan i funkcioniše. Ipak, neophodno je da građani svih generacija dodatno ulože napore u zaštiti svog zdravlja, kako bi naš grad što pre i sa što manje posledica izašao iz ovog perioda pandemije.

Grad Valjevo

1 comment on “Sednica Štaba za vanredne situacije:Zdravstveni sistem stabilan

  1. Konrad

    Ha, ha, ha, ZDRAVSTVENI SISTEM STABILAN, a Valjevska Bolnica prebukirana, sa nedovoljno zdravstvenih radnika,
    jednostavno rečeno, u POLURASPADNUTOM stanju!!!
    Koga vi lažovi neopevani više lažete!!!

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.