21.jul: 48 pozitivnih na korona virus

U protekla 24 sata u Valjevu je registrovano još 48 slučajeva korona virusa. U drugom talasu epidemije od početka juna u Valjevu je regstrovano do 19. jula ukupno 591 slučaj zaraze  ovim virusom.

Još 48 slučajeva korona virrusa potvrdjeno je u Valjeu u protekla 24 sata dok se na bolničkom lečenju trenutno nalazi 27 osoba . U kućnoj izolaciji trenutno su 392  Valjevca.

 U periodu 1.7-19.7.2020 uzeto je  je 1969 uzoraka  na PCR testiranje .Novih pozitivnih je 777 (39.5%)

U drugom talasu epidemije je zaraženo 466 osoba osoba.U odnosu na prethodnu nedelju promena-prosečna starostse pomera u narednu starosnu kategoriju  je (44,7 godina) .Održava se široka lokalna transmisija.

Dana 17.6.2020. godine počinju da se registruju novi slučajevi na području opštine Valjevo koji  su vezani za ekspoziciju u Beogradu.Značajan broj zaraženih i članova njihovih porodica  je u vezi sa učešćem na  različitim  proslavama,ima zaraženih muzičara, fotografa.S obzirom na dostupne epidemiološke podatke evidentno je da je uspostavljena ponovo lokalna transmisija na području opštine.Registruje se veći broj obolelih i članova njihovih porodica  iz nepoznatih izvora zaražavanja,zaraženi se registruju  među zaposlenim u uslužnim delatnostima , u delatnostima koje imaju kontakt sa  strankama .Zbog povećanja broja obolelih prati se epidemiološka situacija u više privrednih društava.   

Evidentiraju se oboljevanja lica i članova njihovih porodica u vezi sa boravkom na Zlatiboru , u Beogradu, Novoj Pazovi, Borči, Beloj Palanci, Novom Sadu , boravku na Kosovu. Registruje se oboljevanje studenata  koji studiraju u Beogradu i Novom Sadu.Registrovan je još jedan importovan slučaj radnika koji je doputovao iz  Rusije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.