IZBORI 2020: SPS- Spremni da predloge menjaju ukoliko to gradjani traže

*Izbori 2020*

Rešavanje problema aerozagadjnja ostaje primarni cilj valjevskih socijalista. Ukoliko se gradjani izjasne protiv plana izgradnje biblioteke u parku u gradu SPS će podržati gradjane , stav je valjevskog SPS-a.

Darko Kostić

Simbolično na Dan zaštite živvotne sredine valjevski socijalisti održali su konferenciju za novinare u prostoru parka Pećina . O značaju očuvanja prirodnih resursa govorio je najpre kandidat za poslanika SPS –a Darko Kostić.

„Zaštita zdravlja ljudi nije moguća bez zaštite životne sredine. Svako kršenje zakona prirode direktno ugrožava zdravlje čoveka i zbog toga svi moramo imati odgovoran odnos prema prirodi. Koliko je tema važna najbolje pokazuje anketa koju je SPS uradio u februaru mesecu ove godine . U toj anketi je učestvovalo sedam hiljada valjevskih porodica i tada je najveći broj gradjana naveo da je najveći problem zagadjenost vazduha“, rekao je Kostić.

On je podsetio da je SPS u prrotekle 4 godine radio na rešavanju ovog problema te i da je to dalo odredjene rezultate. „Kao partija smatramo da može i mora bolja i zato ćemo ostati posvećeni tom pitanju“, rekao je Kostić dodajući da je od ključne važnosti da svi u Valjevu udišu čist vazduh.

Djordje Pavlović

Kandidat za odbornika i aktuelni sekretar Skupštine Djordje Pavlović podsetio je da je park Pećina upravo sinonim za oazu u Valjevu . „Prva asocijacija uvek je zagadjenost vazduha i u prethodnom periodu smo se tom temom bbavili pa je tako Toplana na čijem je čelu naš član priključila još 100 000 kvadrata stambenog i poslovnog prostora na daljinski sistem grejanja pogasivši na taj način odredjeni broj kotlarnica.  Toplana je promenila i nergent i prešlo se na komprimovani gas. Osmislili smo jedan plan za naredni period. Pre svega da Toplana nastavi sa širenjem mreže, pomoći ćemo sugradjanima da se besplatno priključe na tu mrežu kako bismo pomogli onima koji zbog materijalnog stanja nisu u mogućnosti da se priključe“, rekao je Pavlović.

Kako se moglo čuti, saobraćaj je takodje jedan od ključnih zagadjivača vazduha pa je zato u planu izgradnja saobraćajnica, kružnih tokova, biciklističkih i pešačkih staza. U saradnji sa preduzećem Agrorazvoj posebno će se raditi na pošumljavanju . „ Jedan od naših predoga jeste i da se odvoji jedna parcela u gradu gde će svaki roditelj novorodjene bebe moći da zasadi jedno stablo čime bi na lep način pomirili dve stvari tradiciju i podizanje ekološke svesti.  Ideja je i da se u prostoru Doma vojske oformi Dečiji kulturni centar , ali i da se nekada divna bašta Doma vojske  preuredi u botaničku baštu“, rekao je Pavlović.

S obzirom da je Skupština grada svojevremeno donela odluku da se u centralnom parku u gradu izgradi biblioteka što je izazvalo nezadovoljstvo gradjana Vamedia je postavila pitanje i održivosti same ideje , odnosno da li bi SPS odustao od tog rešenja za dobrobit gradjana , a u cilju očuvanja parka?

„Naš predlog će biti da se pre svega sasluša struka i da usaglasimo ono što je navedeno u planskim dokumentima grada s obzirom da je u tim planovima predvidjena izgradnja biblioteke u tom prostoru uz prateće sadržaje gde se podrazumeva i parkovski prostor. Pre svega ćemo konsultovati gradjane da vidimo da li to i dalje opstaje kao ideja , da li se gradjani slažu i mi apsolutno nećemo ići protiv volje  naših sugradjana. Organizovaćemo javnu raspravu i ukoliko gradjani kažu da taj plan treba da se menja mi ćemo ih podržati u tome“, rekao je Pavlović.

2 comments on “IZBORI 2020: SPS- Spremni da predloge menjaju ukoliko to gradjani traže

  1. Vaša obećanja su laž

    A Valjevo nema je halu,bazen i stadion,a hoće aerodrom,neko ovde debelo laže

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.