Europrom nagradio srednjoškolce

Već tri godine unazad kompanija „Europrom“ realizuje projekat pod nazivom „Naša trgovina za našu decu“. U saradnji sa srednjim školama u Valjevu (Ekonomska škola i Poljoprivredna škola sa domom učenika Valjevo) i Osečini (Obrazovno-vaspitni centar Osečina) učenici prve, druge i treće godine realizuju stručnu praksu u maloprodajnim objektima „Europrom“-a.

Tokom cele školske godine mladim ljudima omogućeno je da učestvuju u radu maloprodajnog objekta, budu u kontaktu sa potrošačima, edukuju se uz nadzore zaposlenih u kompaniji, i da tako celokupan proces obavljanja praktične nastave obave na način koji će im sigurno značiti u budućnosti kada je u pitanju njihov dalji profesionalni razvoj.

Bitno je napomenuti da pored toga što učenici dobijaju ocene iz dela obavljanja stručne prakse u okviru školskog programa i kriterijuma – posebne ocene (na osnovu internih kriterijuma kompanije) dobijaju i od strane mentora u maloprodajnom objektu – poslovođe objekta. Na kraju školske godine , u mesecu maju – učenici sa najboljim ocenama i komentarima mentora budu pohvaljeni i nagrađeni od strane „Europrom“-a, a kada je reč o najboljim učenicima završnih godina – oni odmah dobiju ponudu za posao, tj priliku da svoje radno angažovanje započnu u „ljubičastoj“ kompaniji.

Iako je drugo polugodište školske 2019/2020 godine u velikoj meri izmenjeno usled korona virusa i vanrednog stanja (što je rezultiralo time da učenici 3 meseca kraće budu na praksi) – „Europrom“ je nastavio lepu tradiciju da početkom juna meseca nagradi one koji su pokazali najveću želju, trud i zalaganje.

Od ukupno 64 učenika koji su praktičnu nastavu obavljali u 22 maloprodajna objekta „Europrom“-a u toku ove školske godine – ukupno je nagrađeno njih 21.

Kada je reč o završnim godinama nagrađeno je ukupno 5 učenika, i njima je već upućena ponuda za zaposlenje odmah nakon završetka svih preostalih junskih obaveza u školi.

Učenicima se izlazilo u susret i kada je reč o odabiru maloprodajnog objekta, pa su tako npr učenici sa seoskih područja u kojima postoje objekti „Europrom“-a svoju praksu obavljali u svom mestu.

U „Europrom“-u ističu da je pomenuti projekat jako bitan korak u pokazivanju mladima da jedino svojim trudom, zalaganjem i željom za učenjem mogu napredovati ispravnim putem, i da će takav pristup biti nagrađen. Takođe je istaknuto da su vrata ove kompanije otvorena za sve mlade ljude koji su vredni, odgovorni i imaju želju za učenjem.

Rukovodstvo i profesori pomenutih škola ističu da je ovaj projekat pravi primer dualnog obrazovanja, i saglasni su da ovaj vid uspešne saradnje obrazovnih institucija i privrede treba negovati i dalje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.