Valjevski privrednici doniraju pakete pomoći

Valjevski privrednici doniraće 455 paketa pomoći socijalno ugroženim gradjanima Valjeva, a na osnovu spiska koji je dostavio Centar za socijalni rad.  Do sada pored donacija valjevskoj bolnici I Domu zdravlja , Europrom, DTL I Crveni krst podelili su pakete pomoći gradjanima za Uskrs.

Štab za vanredne situacije dao je nalog da se sa namenskog računa valjevskih privrednika:  

“Društvu za promet EUROPROM doo Valjevo za vrednost robe utrošene za pripremu 455 paketa humanitarne pomoći socijalno ugroženim građanima – iznos od 699.363,21 dinara.”

Valjevski privrednici koji su otvorili donatorski račun za zdravstvene ustanove u Valjevu istovremeno su doneli odluku da jedan deo novca bude iskorišćen za pomoć socijalno ugroženim gradjanima. Nakon pribavljenih ponuda izabrana je najpovoljnija I za pripremu paketa zadužena kompanija Europrom.

Za Uskrs pakete je delio Crveni krst , a paketi su bili donacija Europroma I Domaćeg trgovačkog lanca.

Grad Valjevo do sada je podelio oko 200 paketa pomoći. Ostalo je nejasno sa koje pozicije budžeta su paketi plaćeni. Štab za vanredne situacije u jednom od svojih saopštenja svojevremeno je naglasio da će pomoć stići do svakog socijalno ugroženog gradjanina. Na evidenciji Centra za socijalni rad ih je oko 7000.

Za sada su upravo socijalnim slučajevima najviše donirali privrednici Valjeva , ali I Srbije. Koliko je tačno grad Valjevo izdvojio novca za svoje gradjane u ovom smislu biće poznato, ako ništa bar u polugodišnjem izveštaju trošenja budžeta grada, što je obaveza gradske administracije

1 comment on “Valjevski privrednici doniraju pakete pomoći

  1. milan vukićević

    lazna vest nije tacno da su korisnici minimalnih penzija dobili paket pomoci

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.