Mionica: Ugostiteljski objekti počeli sa radom, izvršena dezinfekcija vrtića

 Po naredbi Štaba za vanredne situacije opštine Mionica izvršena je dezinfekcija objekta Dečijeg vrtića „Neven“, koji će u ponedeljak 11. maja početi sa radom. U skladu sa preporukama, „Neven“ će u početku biti na usluzi deci čija oba roditelja rade i koji nemaju drugo rešenje za čuvanje dece.

POČELI SA RADOM KAFIĆI I RESTORANI

Nakon frizerskih salona, salona za negu lepote i teretana, od juče su u okviru popuštanja mera Vlade Srbije, na području opštine Mionica počeli da rade i kafići i restorani, uz poštovanje preporuka koje se odnose na zaštitu od korona virusa. Vlasnici primenjuju sve preporuke, od socijalnog distanciranja do mera dezinfekcije i broja gostiju u objektu i bašti, a posećenost je za sada dosta slaba.

Inače, prema podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo od 5. maja, na teritoriji Opštine je registrovano ukupno 23 obolelih od korona virusa, od čega je osmoro hospitalizovanih, 12 je otpušteno sa bolničkog lečenja i u kućnoj su izolaciji, a troje je izlečeno.

AKCIJA DOBROVOLjNOG DAVANjA KRVI

Prošle sedmice je u Kulturnom centru organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji Crvenog krsta Mionica. Nakon obaveznog lekarskog pregleda, od 52 prijavljenih građana dragocenu tečnost dalo je njih 47. Među davaocima krvi bili su i predsednik Opštine Boban Janković, njegovi saradnici i volonteri Opštinskog štaba za vanredne situacije, čime su dali lep primer svojim sugrađanima. Akcija je sprovedena u skladu sa svim merama koje je donela Vlada Republike Srbije, kako bi se obezbedila maksimalna zaštita dobrovoljnih davalaca, volontera i članova ekipe Zavoda za transfuziju krvi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.