Covid ambulanta radi do 22h

      1 коментар на Covid ambulanta radi do 22h

Štab za vanredne situacije grada Valjeva, nakon sastanka Stručno-operativnog tima je izdao sledeća obaveštenja i preporuke. Pored ovih preporuka, sve do sada mere koje su donete od strane Vlade Srbije, Kriznog štaba, Štaba za vanredne situacije grada Valjeva i nadležnih ministarstava, važe dok traje vanredno stanje.

OBAVEŠTENjE

1. KOVID ambulanta u Novom naselju  od 4. maja raditi do 22 časa, a nakon toga se pacijenti mogu javljati u KOVID ambulantu u Opštoj bolnici Valjevo.


2. Redovni pregledi ne Kovid pacijenata se obavljaju redovno svaki dan do 18 časova kao i sistematski pregledi dece za upis u školu u ambulanti na Petom puku.    

3. Zavod za javno zdravlje Valjevo nastavlja sa redovnim poslovima: mikrobiološka labaratorija radi redovno radno vreme, sanitarni pregledi se obavljaju svakog radnog dana od 15 do 17 časova uz poštovanje svih mera, redovna kontrola vodosnadbevanja, bezbednosti hrane i aerozagađenje.

PREPORUKE

1. Predškolska ustanova „Milica Nožica“ da ispoštuje preporuke nadležnog Ministarstva i da broj dece u grupi ne bude veći od osam, a da zaposleni rade u turnusima od po nedelju dana, po planu koji će dostaviti Štabu za vanredne situacije grada Valjeva.

2. Zaposleni u Predškolskoj ustanovi „Milica Nožica“ da decu edukuju o pravilima ponašanja u vreme ublažavanja mera zbog pandemije Korona virusa, koje iziskuju opreznost u kontaktima. To se odnosi na mere lične zaštite i higijene najmlađih, koji će od 11. maja boraviti u obdaništima.

3. Nastaviti sa posebnim čišćenjem zelenih javnih površina i rekvizitima, kao i sa redovnim uklanjanjem otpada

4. Rad javnog gradskog, prigradskog i lokalnog prevoza putnika (u daljem tekstu: javni prevoz) će se organizovati fazno u skladu sa epidemiološkom situacijom, odnosni na taj način što će usluge javnog gradskog u prigradskog prevoza pružati prema sledećim prioritetima:

– prva faza: zaposlena lica,

– druga faza: studenti i đaci,

– treća faza: nezaposleni, turisti, ostala lica (uključujući i penzionere mlađe od 65 godina)

– četvrta faza: lica starija od 65 godina.

5. Sa uspostavljanjem gradskog prevoza, broj i raspored putnika treba biti takav da omogućava propisani razmak između njih. Preporučljivo je ograničiti broj putnika na broj sedećih mesta po jedno u sedištu jedan red prazan

– naročito obeležiti ulazno-izlazna vrata

– održavati higijenu vozačkog mesta

– higijena putničkog prostora- češće pranje dezinfekcija i provetravanje

– putnici da se voze isključivo sa maskom

– održavanje higijene ruku

– držanje socijalne i fizičke distance

– kontrolori i vozači  pri kontaktu s putnicima moraju nositi masku za usta i nos, te koristiti jednokratne rukavice koje se moraju dezinfikovati ili promeniti nakon završene jedne vožnje. Zaštitnu masku treba redovno menjati, a obavezno uvek kada postane vlažna i mokra. Pre i nakon skidanja maske, ruke treba oprati toplom vodom i sapunom ili dezinfikovati. Iskorištene jednokratne maske odlažu se u vreće za smeće koje su smeštene u kante s poklopcem.

6. Nastaviti sa sprovođenjem mera lične zaštite pojedinaca, koje se odnose na ličnu zaštitu i korišćenje maski, dezinfekciju ruku, kao i držanje socijalne i fizičke distance i zabrane grupisanja.

1 comment on “Covid ambulanta radi do 22h

  1. Goran Markovic

    Zasto praviti duple troskove ako se radi u Bolnici I?..Dobar..potez direktorke Dz Dr Branje Antic kao I mnogo drugi potezi no bitno je pojaviti se na Tv I izrecitovati to ai pohvaliti najgorg gradonacelnika ..Prolazi I ovo .
    a onda ona stara trula prica pa morala sam I slicno.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.